opća audijencija

Papa Franjo: Korumpirani će polagati račun Bogu

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.06.2014.
u 12:43

Papa Franjo je upozorio i kako se „na drugu stranu“ ne mogu odnijeti „ni novci, ni vlast, ni oholost“.

Korumpirane osobe ili one koje krijumčare s ljudima polagat će račun Bogu, kazao je papa Franjo danas tijekom opće audijencije na Trgu sv. Petra pred oko 35 tisuća vjernika. Vi mislite da korumpirane osobe ili one koje krijumčare ljudima ili one koje proizvode oružje su stvarno sretne, upitao je Franjo prisutne i odgovorio: „Nisu i znamo da će, kada budu s one strane, morati polagati račun Bogu za počinjeno“. 

Papa Franjo je upozorio i kako se „na drugu stranu“ ne mogu odnijeti „ni novci, ni vlast, ni oholost“. Franjo je kazao kako pri tome misli na „osobe koje imaju odgovornost naspram drugih i prepuste se da budu korumpirane“, zatim na one koje „žive od trgovine ljudima i od rada robova“, na one koji „proizvode oružje i trgovci su smrti“. Zatim je pitao ima li takvih među prisutnima na Trgu sv. Petra i odmah odgovorio kako nema, jer oni ne dolaze čuti Božju riječ. 

- Kada osoba živi loše, kada psuje Boga, kada iskorištava druge, kada živi samo za novce i vlast,  kada su osobe tašte i ohole, onda osjećaju strah od Boga i tako nisu sretne, kazao je papa Franjo. 

Na koncu pozvao međunarodnu zajednicu da zaštiti 10 milijuna djece primorane raditi kao robovi i  koja su iskorištavana i zlostavljana.

>> Papa Franjo 13. rujna dolazi u blizinu Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kafka
12:56 11.06.2014.

U redu, ali prije toga trebaju odgovarati na zemlji onima koje pljačkaju i varaju!

DU
Deleted user
14:34 11.06.2014.

Ja bi radije da za zivota ovdje poloze racune.....

AA
aabbcc
16:05 11.06.2014.

Blago se korumpiranima jest im Bog dao srecu pa ni Zakon na zemlji ne vrijedi za Lopove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije