Posjet J. Koreji

Papa Franjo: Molimo za ujedinjenje Koreja

Papa Franjo u Južnoj Koreji
Foto: Reuters/ PIXSELL
16.08.2014.
u 08:57

"Sada vas pozivam da u tišini molimo za ujedinjenje dvije Koreje", pozvao je Papa Franjo govoreći mladima Azije u mjestu Daejeon

Oko milijun vjernika prisustvovalo je današnjoj misi koju je predvodio Papa Franjo u Gwanghwaumu na ulasku u Seul. Misu, na kojoj je Papa beatificirao Paul Yun Ji-Chunga i još 123 njegovih sunarodnjaka mučenika Crkve ubijenih 1791. godine tijekom proganjanja, su koncelebrirali državni tajnik kardinal Pietro Parolin i seulski nadbiskup Andrew Yeom Soo-jung.

Tijekom homilije današnje mise na kojoj je beatificirao 124 mučenika korejske crkve, Papa Franjo je kazao kako ih se treba uzeti za primjer. "Njihov primjer nam i danas mnogo govori. Mi živimo u društvu gdje, uz golemo bogatstvo, raste na tihi način veliko siromaštvo. Društvo u kojem se rijetko sluša krik siromašnih i Krist nastavlja pozivati, pita nas da ga volimo i služimo držeći za ruke našu braću i sestre koji potrebuju", kazao je Franjo.

"Sada vas pozivam da u tišini molimo za ujedinjenje dvije Koreje", pozvao je Papa Franjo govoreći mladima Azije u mjestu Daejeon u petak poslije podne. "Ali postoje li dvije Koreje? Ne, postoji samo jedna, ali je podijeljena, obitelj je podijeljena, a to izaziva bol", kazao je Franjo. Pozvao je na molitvu za ujedinjenje. Franjo je htio razmijeniti misli s mladima, ali je rekao kako je njegov engleski slabi za tako što, pa je kazao kako će govoriti na talijanskom jeziku i zamolio je pomoć prevoditelja. Mladi su opovrgavali da je njegov engleski loši, ali je Papa ipak htio govoriti s njima na talijanskom jeziku uz prevoditelja.

>> Papa Franjo: Odbacite nehumane ekonomske oblike

Komentara 9

GI
giglibigli
10:27 17.08.2014.

bila bi to gospodarska velesila,zato im to neće dopustiti kina s jedne japan s druge strane

HR
hrxxx111
11:32 16.08.2014.

pogledaj Franju, njegovo drzanje i odjecu. Sluga Boziji, skroman i pobozan. A gle Bozanića. Nakicen zlatom, nosom para nebo.

BM
Boris Markovic
10:48 16.08.2014.

Lijepo je kad se narod ujedini kak u Njemackoj i kad se neprirodna tvorevina kak juga razrusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije