VATIKAN

Papa nakon čovjeka s izraslinama zagrlio i čovjeka bez lica

papa
Foto: Screen shot
1/2
22.11.2013.
u 12:36

Identitet čovjeka nije poznat, nije poznato ni kako mu je ozlijeđeno lice

Papa Franjo još jednom je oduševio javnost, ovaj put zagrlivši u srijedu na Trgu sv. Petra čovjeka koji je ostao bez lica, piše Daily Mail. Identitet čovjeka nije poznat, nije poznato ni kako mu je ozlijeđeno lice.

Ovaj je događaj podsjetio na susret pape s Vinicijom Rivom, kojemu je tijelo zbog neizlječive neurofibromatoze prekriveno izraslinama. Susreli su se prije dva tjedna. Riva, 53-godišnji Talijan, poslije je rekao da je papin zagrljaj bio rajski.

– Nije ni razmislio o tome hoće li me zagrliti. Nisam zarazan, no on to nije znao. Ali je ipak to učinio: milovao me po cijelom licu, a ja sam osjetio samo ljubav.

Koliko ovi i slični papini potezi nailaze na odobravanje vjernika pokazuje i 20-postotni porast u katoličkim kongregacijama u Velikoj Britaniji, a slični porasti zabilježeni su i ostalim dijelovima svijeta, izvijestio je talijanski Centar za studije novih religija. U Italiji je polovica svećenika zapazila značajan porast u podršci Crkvi, a istraživanje je pokazalo da više od četiri od pet Talijana ima pozitivno ili iznimno pozitivno mišljenje o papi. Takvo raspoloženje pripisuje se takozvanom "efektu pape Franje".

Komentara 7

Avatar __________
__________
13:07 22.11.2013.

Kapa do poda.

MA
mare0801
15:03 22.11.2013.

poniznost,skromnost,milosrđe,ovaj čovjek zaista živi ono što govori,ni traga taštine nema u njemu.

Avatar Sunčica
Sunčica
15:05 22.11.2013.

Lijepa gesta...na površini smo različiti jedni od drugih, a u duši svi smo isti....i to je ono što je bitno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije