zlouporaba položaja

Paripovića se sumnjiči i da je protupravno ostvario 6,5 mil. kn

'otvoreno....zagreb...........29.03.2005. ilustracija za novac , hr kune foto: IGOR KRALJ'
Igor Kralj/Pixsell
05.12.2012.
u 13:27

Protiv Paripovića će se Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće kao dopuna već postojeće kaznene prijave za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 52-godišnjakom kao odgovornom osobom trgovačkog društva iz Varaždina policijski službenici Policijske uprave varaždinske sumnjaju na nova protuzakonita djela. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Dušku Paripoviću, nekadašnjem vlasniku Meteor grupe. Postoji sumnja da je Paripović od 2006. do 2012. godine sebi isplatio ukupno 7,2 milijuna kuna troškova prijevoza, službenih putovanja te terenskog dodatka. Za uplate ne postoji vjerodostojna dokumentacija niti su sredstva uplaćena zaposlenicima koji su ostvarili prijevoz, službena putovanja, odnosno terenski dodatak. U istom razdoblju u više je navrata na blagajni trgovačkog društva podizao iznose na osnovi putnih troškova i službenih putovanja koji su prikazani kao porezno priznat trošak društva te ponovno uplaćivao taj novac na račun društva iskazujući te uplate kao svoje zajmove društvu. Na taj je način ostvario novo potraživanje trgovačkog društva prema njemu kao fizičkoj osobi te je tako ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 2 milijuna kuna.

Nadalje, sumnja se da je Paripović u rujnu 2008. godine sklopio ugovor poslovnoj suradnji između svog trgovačkog društva i još tri trgovačka društva iz Varaždina za raspisano javno nadmetanje vezano za obavljanje poslova projektiranja i izgradnje stanova po programu subvencionirane stanogradnje. Pri izvođenju radova za ta tri trgovačka društva Paripović je ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 4,5 milijuna kuna.

Protiv Paripovića će se Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće kao dopuna već postojeće kaznene prijave za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

>> Gotova istraga protiv Meteor grupe i vlasnika Duška Paripovića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije