PAUŠALNI NAMET IZAZVAO BURU

Vlasnici oko 200.000 nekretnina u strahu: 'Ljudi su konsternirani i ne mogu vjerovati da se to događa. Totalno su zbunjeni'

24.09.2024.
u 21:46

'Kažu da se sve lomi na leđima obiteljskog smještaja. Moramo razdvojiti obiteljski smještaj od komercijalnog i vidjeti kako stimulirati, a ne destimulirati ljude da rade'

Komentara 69

Avatar Rahož.Inžur.ej.Nimda
Rahož.Inžur.ej.Nimda
22:54 24.09.2024.

Da su stvarno htjeli uvesti red - mogli su to vrlo jednostavno.. prvo, svi koji se bave komercijalnim iznajmljivanjem, moraju po sili zakona osnovati obrt ili doo. Vode knjige i placaju porez na dobit kao i doprinose i porez na dohodak za direktora. Drugo, obiteljski smjestaj placa normalne doprinose i porez na dohodak (kao da im je to plaća) koji se obracunavaju na iznos najma umanjen za 30% priznatog troska. (tu spadaju i stranci koji iznajmljuju “prijateljima”). Trece, uvesti iznenadne inspekcije i drakonske kazne za sve koji iznajmljuju na crno, minimalna kazna iznos godisnjeg najma. Uvesti novcane nagrade za anonimne prijave prekrsitelja, u iznosu 10% naplacene kazne koja je rezultat dojave.

LI
liberta
22:42 24.09.2024.

Možda bi i drugi imali da vijele dane ne sjede po kafićima i puše.

Avatar Marko
Marko
21:59 24.09.2024.

A tko je toliko glup da će kupovati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije