NAJAVLJENA ŽALBA

Pedofil za devet kaznenih djela dobio tri godine i šest mjeseci zatvora

Sudski ?eki?
Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.01.2022.
u 21:33

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, što u Općinskom državnom odvjetništvu ocjenjuju preblagom kaznom

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 41-godišnji hrvatski državljanin proglašen krivim za počinjenje devet kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i kaznenog djela upoznavanja djece s pornografijom.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, što u Općinskom državnom odvjetništvu ocjenjuju preblagom kaznom.

Smatraju da nije bilo osnove da mu se izreknu pojedinačne kazne zatvora u trajanju ispod propisanog minimuma, pa je predloženo da se okrivljenika osudi na pojedinačne kazne zatvora bez ublažavanja kazne, te da mu se, predlažu, izrekne "adekvatna jedinstvena kazna zatvora u duljem trajanju". 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Teška nesreća u Zagorju: Pijani dječak (14) zabio se autom u zid, otac teško ozlijeđen

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
10:51 04.01.2022.

I tih 3 i pol godine možda ne bi dobio da je još malo pričekao sa svojim nedjelima. Ako na sljedećim parlamentarnim izborima ekipa oko Možemo bude osvojila postotak glasova s kojim će moći participirati u vlasti, neće biti isključena izmjena zakona prema kojoj pedofilija više neće predstavljati kazneno djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije