Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugima svanulo

Penava: Vujčićeva plaća od 1. siječnja narasla gotovo tri puta

Zagreb: Penava o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.01.2023.
u 15:19

"Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane." moguće je zaključiti iz izjava Ivana Penave za medije o utrostručenju plaće guvernera HNB-a Borisa Vujčića. Uzrok povećanja jest uklapanje Hrvatske u Europsku središnju banku. Građanima neće biti bolje, a Vlada će raditi isključivo da bio opstao Plenković.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ustvrdio je u srijedu da je nakon uvođenja eura osim cijena porasla i plaća guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića. "Hrvatska narodna banka više nije samostalna institucija, ona je postala poslovnica u sklopu Europske središnje banke, guverner je činovnik ECB-a i njemu je od 1. siječnja plaća otišla gotovo tri puta gore", rekao je Penava na konferenciji za novinare u Saboru na kojoj se osvrnuo na inflaciju i rast cijena nakon uvođenja eura.

Vlada i premijer cijelo vrijeme su nas uvjeravali da uvođenjem eura neće doći do povećanja cijena i da će ojačati gospodarstvo i standard, no nažalost tome nije tako, dodao je i upitao što je sljedeće nakon što smo se odrekli hrvatske kune, hrvatska vojska, zastava ili nogometna reprezentacija?

Penava ocjenjuje da građanima u 2023. neće biti bolje jer smo se kroz godine odrekli financijskih institucija, tvrtki, energetskog sektora i sela. "Plenkoviću je bitna samo njegova slika i briselska karijera, (...) on želi poslušnike, a ne rješenja”, zaključio je. U tom kontekstu najavljena rekonstrukcija Vlade, ustvrdio je Penava, bit će isključivo u službi opstanka Plenkovića.

>> VIDEO: Ova besplatna aplikacija je hit, u par sekundi riješit će vas muka s eurom i preračunavanjem

Komentara 4

LL
lijepa_li si
17:07 11.01.2023.

guverner se i prije samozadovoljno smješkao, sad i spava širokog osmijeha. triput je triput!

KL
Klarahrv
16:11 11.01.2023.

Koji jadnik ovaj Benava.

DU
Deleted user
15:40 11.01.2023.

porfirijevi igralci na hrvaskem odlicno spilaju .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije