Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAHAO NOVOSTIMA

Penava na jedno pitanje novinara nije htio odgovoriti: 'Neću vam dati prostora za ono što radite'

Zagreb: Ivan Penava održao konferenciju za medije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
23.04.2024.
u 12:30

Na burnoj konferenciji za medije Ivan Penava, čelnik Domovinskog pokreta, u nekoliko se navrata obrušio na novinare kojima nije htio otkriti bi bi pristao na vladu bez SDSS-a, no s njihovom podrškom

Bili bi Domovinski pokret mogao pristati na formiranje vlade s HDZ-om, ali uz podršku SDSS-a izvan vlade, ključno je pitanje koje su novinari opetovano danas postavljali čelniku DP-a Ivanu Penavi, na užarenoj konferenciji za novinare koja je održana. DP je ranije poručio kako s SDSS-om Milorada Pupovca ne idu, no pojasnio je kako problem s manjinama općenito nemaju.

- Nisam od jučer u politici, u izvršnoj sam vlasti u Vukovaru, a koju čine i nacionalne manjine. Čovjek sam koji se s punim razlogom borio protiv nametanja dvojezičnosti u Vukovaru, takvog me spominjete, ali nitko od vas ne ističe da sam ja jedini gradonačelnik Vukovara koji je bez problema otišao na misu u srpsku pravoslavnu crkvu. Dobio sam povjerenje i građana srpske nacionalne manjine, tako da govoriti da DP-u problem prestavljaju nacionalne manjine je gruba ljudska uvreda jer DP protiv nacionalnih manjina apsolutno nema ništa. Da ste iole korektni, citirali biste me kada sam prije mjesec dana iz Krnjana rekao da nam je gadljivo što se sigurnošću ljudi trguje obećavanjem GSM signala i uvođenjem javne rasvjete, govorimo o mjestu koje je većinom pripadnika srpske nacionalne manjine - komentirao je.

Novinari su ga i po drugi puta pitali što bi u slučaju SDSS-a van vlade, no Penava je nastavio. 

- Što se tiče srpske nacionalne manjine, da ponovno otvorim oči er neki ne žele vidjeti. Što se tiče SDSS-a, u Vukovaru i dalje u Gradskom vijeću su Savo Manojlović i Radivoj Đurić na listi DP-a, pravoslavci Srbi, a ima ih i još. Toliko o mržnji i crnim hordama ustaša kako nas neki opisuju. Da ih mrzimo, bismo li ih stavili na liste? No, dolazimo do ključne teme - kakvi Srbi? Srpska nacionalna manjina dokle god poštuje hrvatski zakon nemamo problem - komentirao je Penava, pa nakon toga dao protuprimjer majnine koju ne podržava, a koja se odnosi na SDSS i medij Novosti. 

- Podržavati ovakvu politiku koja financira ovakve tvorevine našim novcem, to ne dolazi u obzir - poručio je. Novinari su ga onda i treći put pitali može li prihvatiti opciju u kojoj bi vladu HDZ-a i DP-a podržavao i SDSS.

POVEZANI ČLANCI:

- Kad vas idući put pogledam u oči, ne želim dati ni milimetra prostora za nepodopštine koje vaši kolege rade. Na te vrste hipotetskih pitanja odgovarati neću, iza tih floskula se kriju određene političke agende odgovorio je novinarima pa im još dobacio i ''kako mu sijeku odgovore'', a potom je pozvao i svoju PR-ovku da moderira konferenciju.

>> VIDEO Peđa Grbin: 'Neću podnijeti ostavku, ali čekaju nas unutarstranački izbori'

Komentara 5

TA
Talleyard
13:12 23.04.2024.

Manjine moraju biti zaštićene, ali ne i da mogu terorizirati večinu, ucjenjivati vladu kao što su to mogli činiti do sada, a naročito srbi, a to su im omogućili upravo njihovi najljući protivnici, jer bez raznih pupavaca ne bismo imali hrvatsku vladu.

Avatar CUBE
CUBE
13:17 23.04.2024.

Ako dogovore postizbornu koaliciju Peđa ide kod Jokića igrat basket, visinu ima još da nauči veštine

LL
lijepa_li si
13:09 23.04.2024.

bravo penava. drugari su se uznervozili, što je sasvim ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije