PROMO

Personalizacija obrazovnih modela postala je imperativ svjetskih obrazovnih standarda

ZŠEM
Foto: ZŠEM
1/3
21.05.2024.
u 09:00

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) upisuje studente na prijediplomski studij Ekonomije i managementa te Poslovne matematike i ekonomije u sklopu čijih nastavnih programa nudi četiri “koncentracije”. Koncentracije se pripremaju kroz grupu izbornih kolegija, a omogućuju studentima specijalizaciju danas najvažnijim obrazovnim područjima:

  • Međunarodno poslovanje,
  • Digitalni marketing i umjetna inteligencija,
  • Financije i Fintech,
  • Sportski management.

Primjerice koncentraciju Digitalni marketing i Umjetnu inteligenciju podržava svjetski informatički div – IBM koji će studentima omogućiti korištenje nekih od najmoćnijih IBM alata kako bi stekli vještine koje će im pomoći u izgradnji konkurentnih brendova.

”Studentima koncentracije pomažu u odluci o nastavku karijere. Na ovaj način naš studiji obuhvaćaju najvažnije kolegije poslovnog upravljanja ali pružaju studentima i priliku za usmjeravanje u područje od interesa već na prijediplomskoj razini. S ovakvim modelom studenti se kvalitetnije upoznaju s pojedinim područjima i samim time su poželjniji na tržištu rada.” - govori prodekan prijediplomskih studija dr. sc. Goran Oblaković.

Personalizacija obrazovnih modela postala je imperativ svjetskih obrazovnih standarda, a individualizacija programa i specijalizacija ključan su korak u razvoju međunarodne karijere. Koncentracije ZŠEM omogućuju specijalizaciju u nekom od ovih područja već na prijediplomskoj razini.

Foto: ZŠEM

Po odabiru željene koncentracije, iliti usmjerenja, u području ekonomije te stjecanja znanja kroz studij studenti surađujući s poslovnom zajednicom uče primjenu istih. Uz učenje od iskusnijih, izradu poslovnih slučajeva, analizu poslovanja te rad na projektima tijekom studija obvezne su i dvije stručne prakse koje studente uvode u poslovni svijet. Kroz stručne prakse se znanja stečena na nastavi primjenjuju u poslovanju, a predanim radom otvaraju se vrata novih mogućnosti i stalnog zaposlenja.

Nudeći studije na engleskom jeziku Zagrebačka škola ekonomije i managementa privlači i studente iz inozemstva što stvara međunarodno okruženje na kampusu u Zagrebu. Na ZŠEM godišnje putem studentske razmjene dolazi više od 250 međunarodnih studenata što čini trećinu studentske populacije ZŠEM-a. Osim međunarodnog okruženja na kampusu ZŠEM-a studenti imaju priliku dio svog studija provesti na jednom od 160 partnerskih sveučilišta. Studiranje u inozemstvu obogaćuje studentski život dodatnim znanjima, iskustvima i poznanstvima što studentima uvelike pomaže u profesionalnom razvoju. Na studentsku razmjenu može se otići na jedan semestar ili godinu dana ili u obliku kraćih programa kao što su ljetne škole. Nerijetko studenti odlaze i više puta na razmjenu tijekom svog studija.

Foto: ZŠEM

Iz navedenog se može vidjeti kako studiranje na ZŠEM-u nije samo učenje nego i umrežavanje, suradnja te stjecanje raznih iskustava. Sve navedeno oblikuje mladu osobu kako bi bila, ne samo što spremnija za tržište rada, nego i što sretnija i uspješnija i inovativnija i s pozitivnim stavom krenula graditi svoj karijerni put. Rezultat takvog rada je 94%-na zapošljivost studenata ZŠEM-a unutar godinu dana od završetka studija te snažna alumni zajednica čiji se članovi nalaze na zavidnim pozicijama hrvatskih i inozemnih organizacija.

Prijediplomski studiji Ekonomije i managementa te Poslovne matematike i ekonomije upisuju se na temelju položenog prijemnog ispita. Želite li i vi postati dio uspješne ZŠEM zajednice saznajte više na www.zsem.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije