Nakon 10 godina

Petrinja opet ima momčadskog hrvačkog prvaka Hrvatske

Hrvači Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
10.11.2014.
u 08:48

– Tradicija petrinjskog hrvanja je očuvana, tradicija se nastavlja - kaže predsjednik kluba Vinko Kadečka

Bez poraza, samo s jednim neodlučnim ishodom, seniori Hrvačkog kluba Petrinje osvojili su naslov momčadskog prvaka Prve hrvatske hrvačke lige za 2014. Na svojoj strunjači u sinoćnjoj velikoj pobjedničkoj Noći prvaka Petrinjci su uvjerljivo 6:2 svadali lanjskog nositelja Vindiju iz Varaždina i s bodom više od Sesvetskog Kraljevca nakon deset godina vratili titulu najboljeg kluba u državi. Pod nazivom Gavrilovića ovi naslovi osvajani su 2001, 2002, 2003. i 2004., a najnoviji je ostvaren s imenom Petrinje.

– Tradicija petrinjskog hrvanja je očuvana, tradicija se nastavlja - kaže predsjednik kluba Vinko Kadečka u ime nove uprave u kojoj su potpredsjednik Vlado Lovreković, tajnik Robert Sigur, a članovi Drago Miličić i Renato Lavrić. Sinoć su se izborili Boris Baniček, Kristijan Šimatić, Robert Sigur, Anđelko i Ivan Barišić, Danijel Krizmanić, Tomislav i Stjepan Lavrić, uz trenera Franju Perekovića, kojem je ovo četvrti naslov najbolje momčadu u neovisnoj Hrvatskoj.

Noć hrvanja ispunjena je zabavnim, glazbenim i sportskim programom uz nastupe KUD-a Hrastovačka gora, Plesnog kluba Petrinia, Muškog vokalnog ansambla Petrinjski slavulji, Sportskog rock'n'roll kluba MEGA rock, Breakdanse kluba Ulične sjene i pobjedom 5:4 druge momčadi hrvača Petrinje protiv Lokomotive iz Zagreba. Pokal državnog prvaka predsjedniku Vinku Kadečki uručio je Pavo Kosović, glavni tajnik Hrvatskog hrvačkog saveza iz kojeg su slavlju sportaša i brojnih gledatelja pribivali direktor hrvačkih reprezentacija, olimpijski pobjednik, Vlado Lisjak i povjerenik Ligaškog odbora Dubravko Ribarić.

Na velikom postignuću hrvačima su čestitali i obećali daljnju pomoć gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i novi sisački župan Ivan Žinić

>> Borilački sportovi u bivšem atomskom skloništu Petrinje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije