Propust službi

Pijan zatukao suprugu: Našao sam je ozlijeđenu kraj kontejnera

'19.01.2012., Zagreb - U jutarnjim satima pronadjena je mrtva zena pokraj kontejnera za smece. Sumnja se da ju je ubio suprug jer su susjedi rekli da ju je muz zenu godinama zlostavljao i tukao te kak
'Goran Jakus/PIXSELL'
20.01.2012.
u 23:01

Susjedi i rodbina nesretne žrtve tvrde da su zvali policiju jer ju je suprug tukao

Fejzo H. (45) osumnjičen je da je usmrtio svoju suprugu Minu H., 45-godišnjakinju, koja je u stanu u Alfirevićevoj ulici na Volovčici brutalno zatučena na smrt najvjerojatnije u noći na četvrtak.

Ubojica joj je tjelesnom snagom i nepoznatim tupim predmetom nanio više ozljeda po tijelu između srijede u 17 sati i četvrtka u 8 sati zbog kojih je ona na mjestu umrla. Susjedi su nam ispričali da je buka u njihovu stanu utihnula u jedan sat ujutro.

– Ne znam je li živa – rekao je na mobitel službenicima Hitne pomoći muški glas u 8 sati. Nesretnoj ženi nije pomogla ni intervencija Hitne pomoći koja je u 8.12 stigla na mjesto intervencije.

Unio suprugu u stan

Policija je u četvrtak popodne odvela Fejzu H., supruga preminule, u postaju na obavijesni razgovor.

Ispričao je policiji, neslužbeno doznajemo, da je on pronašao suprugu kraj kontejnera već pretučenu. Unio ju je u stan, gdje je kasnije preminula. No, sudeći po činjenici da je zadržan u postaji na 48-satnom ispitivanju, istražitelji nisu povjerovali njegovoj priči.

A susjedi iz zgrade Fejzu H. opisali su kao iznimno opasnog čovjeka, divljaka i nasilnika. U kvartu je bilo poznato i da često zna zaviriti u čašicu.

– Čuli smo buku te večeri, a koliko ju je on tukao te noći, tko to zna! On je nju mlatio iz dana u dan. Tražio sam da mi se stave tri sloja izolacije na prozore zbog psovki. Stavio sam i stiropor samo da ne čujem svakodnevno zlostavljanje. No, ništa nije pomoglo – ispričao nam je jedan od susjeda stravične detalje.

Prema riječima susjeda, često su zvali policiju zbog buke koja je dolazila iz njihova stana. I žrtvina sestra navela je jučer kako je Mina H., kada bi se sklanjala kod nje kad bi situacija u domu bila neizdrživa, prijavljivala nasilje policiji.

Do podataka iz policije koliko je puta Fejzo H. prijavljivan zbog nasilja te koliko je puta policija prije tragičnog događaja intervenirala nije bilo moguće doći.

Obvezno liječenje

Također nije poznato je li Fejzo H. kobne večeri bio pod utjecajem alkohola te je li tko prijavio nasilje policiji te večeri.

– U tijeku je kriminalističko istraživanje – rekli su jučer iz Policijske uprave zagrebačke. Iz Centra za socijalnu skrb također nismo mogli doći do informacija o slučaju. Načelno govoreći, Darko Breitenfeld, neuropsihijatar, alkoholog te voditelj klubova liječenih alkoholičara u Zagrebu, upozorava da sustav, odnosno centri za socijalnu skrb i policija ponekad ne odrade svoj dio posla i evidentno nasilne alkoholičare ostavljaju na slobodi.

Postoji, kaže Breitenfeld, vrlo dobar mehanizam, preko hitnog Prekršajnog suda kojim se u roku od pola dana takvu osobu može zatvoriti. Ako osoba ne pristane na svakodnevno liječenje od ovisnosti, sud ga iste sekunde, govori psihijatar, može "strpati" iza rešetaka uz obvezno liječenje od alkoholizma.

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:18 20.01.2012.

Kao u vecini ovakvih slucajeva ovdje su zakazali,Policija,zakonodavstvo i pravosudje.... Prvo se mora nest dogoditi,zavrsiti kao ovaj slucaj ,onda se reagira.... Do kad ce se takve spodobe kao on provlaciti kroz djunglu od naseg pravosudja...

Avatar dariodario551
dariodario551
06:56 21.01.2012.

gradjani su zvali policiju uzastopno, cesto i usred noci,ali policija nije reagirala, tko zna mozda ih je bilo strah,! ili su cekali da ovaj ubije ,pa ce onda reagirati

EX
excell
15:49 21.01.2012.

admanović ..i tebe istina boli ..mora da si jedan od istočnih mudraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije