sloboda govora

Piljarice na tržnici priveli jer su komentirale listu poreznih dužnika

porezni dužnici,objava (1)
Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2012.
u 17:44

Policija tvrdi da Nada Francuzović nije osoba koju su priveli. “Nemoguće! Legitimirali su me!”, kaže Nada

Zbog liste poreznih dužnika koju je isprintala odmah nakon njezine objave, 62- godišnja Nada Francuzović iz Vukovara zaradila je kaznenu prijavu! Podnjet je optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Prekršajnom sudu jer je Nada zajedno sa svojim kolegama i susjedima na lokalnoj tržnici „mahala“ i pokazivala isprintanu listu kao dokaz tko to iz Vukovara i koliko duguje poreza. Zasmetali su joj kaže, komentari kako su baš ribari s tržnice najveći dužnici i kako ih je Linić „eto sada prbio na stup srama.“

- Radim na tržnici i prodajem ribu, ali na listi poreznih dužnika moja obitelj ni naša firma nisu. Nikada nismo bili dužni. Zato sam i isprintala listu kako bih pokazala da mi nismo ti ribari koji išta duguju. Problem je nastao jer se kolegica koja podaje do mene našla uvrijeđenom jer je njezina tvrtka na listi – prepričava Nada događaj zbog kojega još očekuje poziv na sud i kaznu koja se spominjala, a čiji bi iznos mogao doseći i tisuću kuna. - Kolegica do mene nazvala je sina kako bi ga obavijestila što radim. Sin joj radi u policiji, a ubrzo nakon poziva pristiglo je dvoje policajaca koji su me priveli u policijsku postaju u Vukovaru – objašnjava Francuzović. Kaže, priveli su je, i u policijskoj postaji odmah objasnili – mahati i pokazivati listu na javnome mjestu ne smije!

- To je dokument koji je dostupan bas svima - pokušala se obraniti. - Odveli su me u postaju ne želeći čak ni sačekati da spremim štand i zaključam blagajnu. Sve je ostalo tako na stolu – prepričava. Istu kaznu, zaradilo je još dvoje Vukovaraca, koji su stali na njezinu stranu i zajedno s njom na glas komentirali dužnike. Na policijskoj postaji odmah je, kaže, uložila, primjedbu na rad policajaca no kako se priča dalje razvila po toj prijavi ne zna. Ipak, na naš upit policijskoj postaji o događaju nadležni poručuju – osoba pod imenom Nada Francuzović ne vodi se u našim evidencijama!

- Nemoguće, uzeli su mi dokumente, odvali me u policijsku postaju, govorili što smijem a što ne – odgovara Francuzović. Iz policijske postaje ipak potvrđuju da su toga dana na temelju dojave intervenirali na gradskoj tržnici u Vukovaru. - Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, koji su poduzetim mjerama i radnjama utvrdili da je na gradskoj tržnici došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 62-godišnjakinje iz Šarengrada i 46-godišnjakinje iz Vukovara. Protiv 62-godišnjakinje iz Šarengrada i 46-godišnjakinje iz Vukovara podnijet je optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Prekršajnom sudu, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira dok je protiv 63-godišnjaka iz Vukovara podnijet optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka, sukladno Zakonu o osobnoj iskaznici – odgovorili su iz Policijske uprave Vukovarsko – srijemske. Tvrde kako 62- godišnjakinja iz njihova priopćenja nije Nada Fracuzović.

>>Porezni dug platilo 1415 dužnika, uplatili su više od 90 milijuna kuna

Komentara 2

DO
domagojb963
19:48 30.09.2012.

Za ovo ste glasali! Ja nisam.

BA
BandaZG
08:15 01.10.2012.

Možda su joj krivo zapisali ime ili prezime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije