teška nesreća

Pješakinja odbačena u prtljažnik, poginuo i vlasnik automobila

prometna ozaljska (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/9
01.09.2011.
u 13:00

Porsche cayenne i audi sudarili su se na križanju Nehajske i Ozaljske ulice, vozači nisu ozlijeđeni, no jednog je zbog šoka odvela Hitna pomoć

Mladić u dobi od dvadesetak godina čiji identitet u četvrtak još nije bio poznat i 49-godišnja žena poginuli su u četvrtak u stravičnoj nesreći koja se malo poslije podneva dogodila na križanju Ozaljske i Nehajske ulice na zagrebačkoj Trešnjevci.

Na mjestu mrtav

Prema tvrdnjama očevidaca, nesreću je skrivio M.G. vozač terenca porsche cayenne dubrovačkih oznaka koji se iz Nehajske kretao prema križanju s Ozaljskom. Postoje dvije verzije događaja. Prema prvoj, prošao je kroz crveno svjetlo ravno prema Okićkoj ulici, a prema drugoj na semaforu s Ozaljskom nije skrenuo desno, nego je nastavio voziti ravno u zabranjenom smjeru. Bilo kako bilo, na raskrižju se sudario s crnim audijem A8 kojim je iz Ozaljske išao ravno prema Remizi. Zbog snažnog udarca, audi se počeo rotirati pa je udario pješakinju toliko jako da je doslovno završila u prtljažniku crvenog renaulta clija, parkiranog u Ozaljskoj. Clio se zatim odbio pa udario u drugog pješaka, mladića koji je na mjestu preminuo. Taj je mladić zapravo, tvrde očevici, vlasnik renaulta. Nekoliko minuta prije nesreće zaustavio se samo nakratko kako bi kupio nešto u pekarnici, a na povratku prema automobilu izgubio je život. Nesretna žena, govore očevici, još se desetak minuta mučila prije nego što je izdahnula, a vozači audija i porschea prošli su bez ozljeda. Građani koji su se ondje zatekli tvrde da je vozač terenca nakon nesreće izišao iz auta, počeo plakati pa se onesvijestio od šoka kad je shvatio što se dogodilo. Ubrzo ga je odvezla Hitna pomoć.

Traže radare

D.S., vozač audija pak, sav u šoku, sjedio je u obližnjoj slastičarni, a policija nije nikome dozvoljavala razgovor s njim. Zbog nesreće je tramvajski i automobilski promet na tom djelu Trešnjevke bio blokiran sve do 16.40 kada je promet ponovo normaliziran. Policijski očevid potrajao je satima, a na terenu su bila četiri policijska vozila i kombi. Šokirani stanari iz susjedstva upozoravaju da su ondje nesreće česte zbog vozača koji prebrzo voze, ne gledaju prometne znakove i ignoriraju pješake. Traže od policije da postavi radar kako bi se bolje kontrolirala brzina. Službeno policijsko izvješće očekuje se danas.

Ključne riječi

Komentara 208

OB
-obrisani-
17:23 01.09.2011.

Jel to Horvatic pusten iz pritvora?

OB
-obrisani-
18:19 01.09.2011.

``````````````` Izbjegavaj da ti emocije pomute razum ````````````````` `````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

MG
mgora
20:07 01.09.2011.

U frankfurtu na majni vozim auto 41 godinu ,ali kad dodjem u zagreb tu mi je prpa.divljaci, olos, drogerasi,g***d praticu na lezecim policajcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije