NEPRAVOMOĆNE PRESUDE

Pjevali ustaške koračnice: Osmorica uvjetno osuđena na 60 dana zatvora, dvojica ne smiju na stadione

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici počela saslušanja muškaraca osumnjičenih da su pjevali ustaške pjesme
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/28
25.10.2023.
u 12:23

Petorica BBB-a, u dobi od 18 do 44 godine, koji su tijekom utorka dovedeni na prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici zbog sumnje da su na utakmici HNL Gorica -Dinamo, pjevali ustaške koračnice nepravomoćno su uvjetno osuđeni na kazne zatvora u trajanju od 60 dana, uz rok kušnje od 12 mjeseci, priopćeno je sa suda.

- Okrivljenici su iznijeli svoje obrane te je po provedenom dokaznom postupku Općinski sud u Velikoj Gorici donio nepravomoćne presude kojima su sva petorica okrivljenika proglašeni krivima zbog prekršaja iz članka 39.a stavak 1. točka 2. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Okrivljenicima su izrečene uvjetne kazne zatvora u trajanju od 60 dana, s rokom kušnje od 12 mjeseci te su primijenjene zaštitne mjere iz članka 32. stavka 1. alineja 1. i 3. ZSNŠN u trajanju od jedne godine za troje okrivljenika, odnosno dvije godine za dvoje okrivljenika. Trojici okrivljenika određeno je zadržavanje  u trajanju od osam dana, a nakon što je uračunato vrijeme u kojem su okrivljenici bili lišeni slobode od strane policije. Dvojici okrivljenika određene su mjere opreza zabrane posjećivanja svih stadiona u Republici Hrvatskoj na kojima nastupa GNK Dinamo Zagreb i hrvatska A-nogometna reprezentacija na udaljenost manje od 500 m u trajanju do pravomoćnosti presuda  - priopćeno je sa suda.

Trojica BBB-a  koja su tijekom današnjeg dana dovedena pred suca Općinskog suda u Velikoj Gorici, Stalne službe u Ivanić-Gradu,  također su iznijeli obranu nakon čega su i oni nepravomoćno osuđeni. I njima su  izrečene uvjetne kazne zatvora u trajanju od 60 dana, s rokom kušnje od godinu dana te im je izrečena  sigurnosna mjera zabrane odlaska na utakmice u trajanju od  godine dana. 

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici saslušanja osumnjičenih za pjevanje ustaških pjesama 

Komentara 24

BE
Briselski.Emirati
12:52 25.10.2023.

Kad teror postane zakon otpor postaje nužnost.Nerone nećeš pobjediti.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:52 25.10.2023.

Šef HDZa Milorad gadno ucijenio predsjednika HDZa APa.

ZP
Zabranjen pristup
12:48 25.10.2023.

Najlicemjernije je to sto pjesme koje sad brane su nam pustali svako jutro u vojarnama prilikom sluzenja vojnog roka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije