Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETNE KAZNE

Kazne zbog ustaških koračnica: Petorica uvjetno osuđena na 60 dana zatvora, trojica čekaju presude

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici počela saslušanja muškaraca osumnjičenih da su pjevali ustaške pjesme
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/28
25.10.2023.
u 09:35

Petorica BBB-a, u dobi od 18 do 44 godine, koji su tijekom utorka dovedeni na prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici zbog sumnje da su na utakmici HNL Gorica – Dinamo, pjevali ustaške koračnice nepravomoćno su uvjetno osuđeni na kazne zatvora u trajanju od 60 dana, uz rok kušnje od 12 mjeseci, priopćeno je sa suda.

"Okrivljenici su iznijeli svoje obrane te je po provedenom dokaznom postupku Općinski sud u Velikoj Gorici donio nepravomoćne presude kojima su sva petorica okrivljenika proglašena krivima zbog prekršaja iz članka 39. a stavak 1. točka 2. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Okrivljenicima su izrečene uvjetne kazne zatvora u trajanju od 60 dana, s rokom kušnje od 12 mjeseci te su primijenjene zaštitne mjere iz članka 32. stavka 1. alineja 1. i 3. ZSNŠN u trajanju od jedne godine za troje okrivljenika, odnosno dvije godine za dvoje okrivljenika. Trojici okrivljenika određeno je zadržavanje  u trajanju od osam dana, a nakon što je uračunato vrijeme u kojem su okrivljenici bili lišeni slobode od policije. Dvojici okrivljenika određene su mjere opreza zabrane posjećivanja svih stadiona u Republici Hrvatskoj na kojima nastupa GNK Dinamo Zagreb i hrvatska A-nogometna reprezentacija na udaljenost manjoj od 500 m u trajanju do pravomoćnosti presuda",  priopćeno je sa suda.

Trojica BBB-a odnosno trojica uhićenika tijekom današnjeg dana bit će dovedena i pred dežurnog prekršajnog suca Općinskog suda u Velikoj Gorici, Stalne službe u Ivanić-Gradu.

VEZANI ČLANCI 

 

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
09:55 25.10.2023.

Znači Porfirije je samo otvarao usta kad je pjevao če-tničke pjesme, a naša djeca 60 dana u zatvor. Primljeno na znanje. Bivši Plenkijev glasač.

Avatar Kajman
Kajman
09:57 25.10.2023.

Jedva čekam svibanjski dernek u Kumrovcu kada krene isticanje simbola i pjevanje pjesama koje veličaju onaj drugi totalitarni komunistički režim. Baš me zanima hoće li biti uhićenja i kakve kazne će tada "hrvatsko pravosuđe" dijeliti.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
09:57 25.10.2023.

Glupost, koliko su dobili oni koji su podigli spomenike četnicima u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije