odbijen zahtjev

Planinska i Fimi media neće se spojiti u isti spis

'11.03.2013.,  Zagreb - Na Zupanijskom sudu, svjedocenjem bivseg ministra Berislava Roncevica nastavljeno je sudjenje bivsem premijeru Ivi Sanaderu, njegovoj stranci HDZ-u i ostalim optuzenima u aferi
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.03.2013.
u 20:24

Takvom zahtjevu već tada se usprotivio USKOK, ali i obrana Stjepana Fiolića, smatrajući da spajanje dvaju postupaka u različitim fazama ne bi bilo svrsishodno.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je zahtjev obrane Ive Sanadera, izrečen prošlog tjedna na pripremnom ročištu u aferi Planinska, da se taj spis spoji sa spisom Fimi media.

Svoj su zahtjev Sanaderovi branitelji pravdali ekonomičnošću postupka te činjenicom da im je, kako tvrde, onemogućena kvalitetna priprema obrane(a) zbog broja sudskih postupka koji se vode protiv Sanadera. Takvom zahtjevu već tada se usprotivio USKOK, ali i obrana Stjepana Fiolića, smatrajući da spajanje dvaju postupaka u različitim fazama ne bi bilo svrsishodno.

Tom se njihovu stavu očito priklonilo i izvanraspravno vijeće odbivši zahtjev Sanaderove obrane. Što je zapravo logično kada se zna da je suđenje u aferi Fimi media već podosta poodmaklo, dok ono u aferi Planinska još nije ni počelo te da bi eventualno spajanje spisa zapravo značilo da sve mora početi ispočetka, odnosno da se svi do sada provedeni dokazi moraju ponovno provesti. A takav bi se razvoj situacije teško mogao podvesti pod ekonomičnost postupka.

Što se pak tiče afere Planinska, novo pripremno ročište zakazano je za četvrtak kada bi sudsko vijeće trebalo odlučiti o dokaznim prijedlozima stranaka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije