KOMENTIRAO I PUPOVCA

Plenković: 'Bartulica? Nemam se ja vremena time baviti. Linić kod Turudića? Ja s tim nemam ništa'

Konstituirajuća sjednica 11. saziva Hrvatskog sabora
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
06.06.2024.
u 11:53

Premijer Andrej Plenković odgovarao je u četvrtak na više pitanja novinara, a dotaknuo se, među ostalim, i zastupnika DP-a Nikole Bartulice i činjenice da je šef DORH-a Ivan Turudić primio na razgovor Slavka Linića, Branka Šegona i Tihomira Kralja.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da nema vremena baviti se slučajem zastupnika Domovinskog pokreta (DP) Stephena Nikole Bartulice, koji je preko odvjetničkog ureda pojašnjavao da svoje svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koja mu je darovala majka. "Nemam se vremena time baviti, bavim se našom kampanjom. Samo je važno da podržimo listu broj pet s najboljim kandidatima od nositelja liste, pa do gospođe Petir kao 12. nositelja", rekao je Plenković novinarima nakon obilaska gradilišta zagrebačke katedrale.

Prema pisanju medija, Bartulica je kupio kuću na tri kata i vrt na otoku Prviću za 300.000 eura, a prema njegovoj imovinskoj kartici, on i supruga mjesečno zarađuju 3600 eura pa im, nakon što za dva kredita izdvoje 3562 eura, ostaje za život tek 38 eura mjesečno. U srijedu je Bartulica preko odvjetničkog ureda priopćio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka, zajedničkom obiteljskom odlukom.

Plenković kaže da nema potrebe komentirati koalicijskog partnera i njegove ideološke istupe. "U ovom trenutku time se ne bavimo, Sabor sa smislom i svrhom ne zasjeda dva tjedna i fokusirani smo na kampanju", rekao je.

Uvjeren je da će se uskoro riješiti pitanje saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, s obzirom na to da DP inzistira da na njegovu čelu ne bude predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. "Riješit ćemo kao što smo riješili sve. Prema mojemu mišljenju to je nepitanje", poručio je Plenković te na upit odgovorio kako ne zna je li to samo dio DP-ove kampanje.

VEZANI ČLANCI:

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić primio je na razgovor Slavka Linića, Branka Šegona i Tihomira Kralja na njihovu inicijativu, o čemu je jučer izvijestilo Državno odvjetništvo (DORH) pa je novinare zanimalo je li to "bolja komunikacija" o kojoj je premijer ranije govorio. "Ja s tim nemam ništa, niti sa sastankom niti s komunikacijom, sve što može pridonijeti da DORH redovitije komunicira s javnošću, to pozdravljam nevezano o kojoj temi se radi", rekao je Plenković. Odbacio je insinuacije da je Vlada u to upletena. "Nismo se ni prije petljali, ne možemo, DORH je neovisno i samostalno pravosudno tijelo koje radi sukladno Ustavu i zakonu", kaže Plenković.

FOTO Premijerov 'touchdown': Plenkoviću pokazali kako se drži lopta za NFL, ministar uskočio

Konstituirajuća sjednica 11. saziva Hrvatskog sabora
1/11

Komentara 12

Avatar Bruno
Bruno
14:38 06.06.2024.

Dok je stojao uz Josipovica i Most Bartulicu nisu napadali.

Avatar Maks:
Maks:
14:47 06.06.2024.

Bartulica bez EU nemere otplatiti kredit, pustite ga na miru😍😍😍

Avatar kastanjer2
kastanjer2
22:28 06.06.2024.

Plenki je najbolji premijer u Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije