NA SINJSKOJ ALCI

VIDEO Plenković: 'Izbori će pokazati da je Milanović prošlost, a Primorac budućnost'

Sinj: Premijer Andrej Plenković s ministrima na 309. Sinjskoj alci
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/6
04.08.2024.
u 16:07

Uz Plenkovića, stigli su i Gordan Jandroković, Nina Obuljen Koržinek i novonajavljeni kandidat HDZ-a za predsjedničke izbore Dragan Primorac.

U Sinju se danas održava 309. Sinjska Alka. Na ovogodišnju manifestaciju, koja se, kao i inače, odvija pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Millanovića, stiže i predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani Sadriu. Došao je i Andrej Plenković uz više ministara, a tom se prilikom odlučio obratiti javnosti.

"Lijepo je ponovno biti u Sinju, atmosfera je sjajna. Bili smo u samostanu s gvardijanom i drago nam je da će samostan ove jeseni postati bazilika. Prije toga smo bili kod vojvode, veselimo se atmosferi, alkari su sjajno raspoloženi. Sinj je još jednom sjedište tradicionalnih i kulturnih događanja" poručio je premijer.

Favorita kaže da nema, nada se da će pobijediti najbolji. "Došli smo radi Alke, atmosfera je lijepa i družit ćemo se" kazao je upitan hoće li razgovarati s Milanovićem, a komentirao je i predsjedničke izbore. "Ne bih rekao da se kampanja zahuktala, kampanja će biti za pet mjeseci, ali normalno je da želimo doći i biti s narodom u Sinju" poručio je.

"Izbori će pokazati da je Milanović prošlost, a Primorac budućnost" ustvrdio je Plenković. O podršci Domovinskog pokreta, kaže, koalicijski partneri sami će odlučiti. Komentirajući izjave Andrije Hebranga kazao je da je HDZ "monolitno stao iza kandidata", misleći na Dragana Primorca.

POVEZANI ČLANCI:

O neprimjerenom ponašanju obitelji HDZ-ova zastupnika u Zadru koje su javno vrijeđale vatrogasce koji su se borili s požarom na Skradinu rekao je da se u takvim situacijama svašta može dogoditi. "Ispričao se gospodin Dujić, i kćerka je izrazila žaljenje. Bilo bi bolje da toga nije bilo, ali kada su takvi požari i ljudima je ugrožen dom onda su reakcije i van uobičajenih okvira".

Uz Plenkovića, stigli su i Gordan Jandroković, Nina Obuljen Koržinek, Goran Grlić Radman i novonajavljeni kandidat HDZ-a za predsjedničke izbore Dragan Primorac. Izvan HDZ-a, snimljeni su Tomislav Tomašević i bračni par Raspudić. 

VIDEO Miro Bulj na Sinjskoj alci

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
16:46 04.08.2024.

Čak i Milanović je neusporedivo manje zlo od hadezeovog SK dezerterskog dvojca s kormilarom.

XY
XYZ52
16:59 04.08.2024.

Izbori su i nepotrebni kada je "Veliki vodja" kazao kakvi ce biti rezultati. U stilu Don Corleona.

JE
Jegermeister
18:39 04.08.2024.

Pun nam je kufer HDZ lopova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije