ZABRANA KUNDIDU

Plenković: Očito je prevladao strah kod Milanovića. Ovo je politizacija Hrvatske vojske

Zagreb: Plenković podnosi Saboru izvješće o radu Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.10.2024.
u 15:30

Andrej Plenković istaknuo je kako Zoran Milanović plasira laži te kako on i oni koji ga podržavaju sramote Hrvatsku

Nakon što je ministar Ivan Anušić kazao kako je Milanović zabranio načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu da dođe na današnju sjednicu Odbora za obranu, premijer Andrej Plenković istaknuo je: "Gledamo to kao na zlouporabu Hrvatske vojske." Plenković se osvrnuo i na NSATU te summit u Washingtonu na kojem je bio predsjednik Zoran Milanović. "Tamo pred svojim kolegama liderima nije zucnuo o tome da neće Hrvatska sudjelovati u tome", rekao je te dodao kako su dvojica časnika za logistiku trebala ići u Njemačku. Također, istaknuo je kako Milanović plasira laži te kako on i oni koji ga podržavaju sramote Hrvatsku. 

"Cijela ta laž, koju plasira Milanović, koju plasiraju njegovi jataci, oni koji nas u biti žele izbaciti iz NATO-a. Ovo sad više nije rasprava hoćemo li poslati dva časnika u NSATU u Njemačku, nego je to rasprava je li Milanović i njegovi jataci žele Hrvatsku van NATO-a."

"Oni realno na ovaj način Hrvatsku sramote, ruše njezin međunarodni kredibilitet, ruše našu reputaciju. Vlada se tome snažno protivi. Apeliramo na zdrav razum zastupnika oporbe. Potreban je 101 glas. Nadamo se da ti ljudi znaju čitati i pisati, da vide što piše u Odluci, da nema govora o tome da šaljemo vojnike u Ukrajinu". 

VEZANI ČLANCI:

"Očito je prevladao strah kod Milanovića i njegovih suradnika da načelnik Glavnog stožera jasno kaže 'Mi ne idemo u Ukrajinu, idemo u Njemačku'", dodao je Plenković. "Ono što mi se ne sviđa ovdje je tretman načelnika Glavnoga stožera jer je ovo politizacija Hrvatske vojske, onemogućavanje prvom čovjeku HV-a da saborskim zastupnicima na Odboru za obranu pojasni o čemu se radi." 

Izrazio je snažnu podršku Ukrajini: "Sutra su teme i odnosi Europske unije s Ukrajinom, pitanje migracija, Bliski istok, sve najvažnije teme su na dnevnom redu. Očekujemo podršku Europske unije Ukrajini. To će biti prigoda za još jedan iskaz snažne potpore Ukrajini. Puno smo o tome govorili u Dubrovniku, ja sam bio i u Kijevu prije mjesec dana. Bitno je da Ukrajina bude snažna, samo tako može doći u poziciju da postupno vrati teritorij". 

GALERIJA Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu: Danas su 'smrtni neprijatelji', a sukob seže u 2012.
Zagreb: Plenković podnosi Saboru izvješće o radu Vlade
1/44

Komentara 11

Avatar Caliban
Caliban
16:24 16.10.2024.

Oporba nema glavu. Glava joj je na Pantovčaku. To vrijedi i za Most koji glumi da je domoljuban. Ako je njima normalno da načelnik stožera ne smije doći, i objasniti prije glasovanja u Saboru, što točno znači hrvatsko sudjelovanje uu NSATU, onda su se oni svjesno oprijedjelili za Milanovića, Miljenića, Ostojića, Bauka, Oreškovićku, Puljka, Tomaševića itd itd

HR
hrza
16:20 16.10.2024.

Zabranio nacelniku stozera da bude na saborskom odboru? Hitno ga staviti pod medikamentozni nadzor.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
16:12 16.10.2024.

Milanović ponižava Hrvatske Generale zabranama, nevjerojatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije