AFERA S FINANCIRANJEM KAMPANJE

Primorac: Zašto bih se ispričavao? Milanović nije negirao optužbe o ruskoj potpori

Zagreb: Dragan Primorac održao konferenciju za medije
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
16.10.2024.
u 13:05

Primorac je još jednom ponovio da se on osobno ne bavi prikupljanjem dokaza, osim čitanjem novina, te da su za to nadležne institucije.

Dragan Primorac, HDZ-ov predsjednički kandidat, u srijedu je ponovno kritizirao predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog njegovih navodnih veza s Rusijom, istaknuvši da Milanović nikada nije jasno opovrgnuo optužbe o ruskom utjecaju na njegovu politiku. "Milanović nikada nije demantirao te ozbiljne optužbe o svojoj povezanosti s Rusijom, a to je vrlo zabrinjavajuće s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo. Hrvatska je članica NATO-a, koja aktivno podržava Ukrajinu, dok naš predsjednik ostavlja sumnju da djeluje u interesu Rusije,“ izjavio je Primorac novinarima u Opatiji, gdje je sudjelovao na obilježavanju Hrvatskog dana sigurnosti.

Posebno je čudno, kaže, da Milanović izbjegava javno raspravljati o tim optužbama, iako se svi članovi NATO-a aktivno suprotstavljaju ruskoj agresiji na Ukrajinu. Primorac je ustvrdio i da "nije normalno" da se predsjednik države koja je prošla kroz Domovinski rat ne izjašnjava jasno o pitanjima koja se tiču nacionalne sigurnosti i međunarodnih odnosa.

Iako nije iznio konkretne dokaze, Primorac je više puta ponovio da prikuplja informacije putem medijskih izvora, čitajući novine. "Dokaze o Milanovićevoj povezanosti s Rusijom prikupljam čitajući novine. Institucije Republike Hrvatske su te koje moraju provesti istragu i iznijeti službene nalaze,“ kazao je Primorac, dodajući da to nije pitanje koje spada u njegovu nadležnost, već posao za nadležne državne institucije.

 VEZANI ČLANCI: 

Na pitanje hoće li se ispričati predsjedniku zbog svojih optužbi, Primorac je odgovorio: "Zašto bih se ispričavao? Čitam novine svaki dan, kao i svi ostali. Ne iznosim laži, nego postavljam pitanja koja mnogi građani imaju pravo znati“. "U demokratskom društvu poput našeg, svi imaju pravo govoriti, ali svatko snosi odgovornost za ono što kaže. Institucije moraju raditi svoj posao, a mi moramo brzo reagirati na dezinformacije,“ dodao je.

Primorac se kratko osvrnuo i na svoju predsjedničku kampanju, ističući da će njegov pristup "biti transparentan i utemeljen na činjenicama". "Kampanja je tek počela i svaki kandidat mora pokazati svoje sposobnosti i planove za Hrvatsku. Bit će izazovno, ali vjerujem da će građani prepoznati ozbiljnost i odgovornost,“ izjavio je.

Naglasio je da će se zalagati za poštenu i otvorenu kampanju, u kojoj će biti ključno govoriti o konkretnim rješenjima "za bolje sutra". "Važno je da svaki kandidat preuzme odgovornost za svoje riječi i djela. Hrvatska zaslužuje predsjednika koji će se fokusirati na budućnost i interese naroda", poručio je Primorac.

>>> FOTO Prepoznajete li ovo dijete? Danas je uspješni hrvatski biznismen, karijeru je gradio vani, ali ambicije su mu još veće

Zagreb: Dragan Primorac održao konferenciju za medije
1/24

Komentara 13

ZA
zagabria5
14:13 16.10.2024.

Ozmeđu ovoga i Popaja kao kandidata uvijek bi izabrao Popaja.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
13:50 16.10.2024.

Papagajski ponovio ono što mu je gazda naredio pa se uvalio u laž. Sad nije dobio što da kaže pa se jadan pogubio. Kakav predsjednički kandidat!

RE
realisticki
13:30 16.10.2024.

Više mi se sviđaju ljudi koji iznosne svoja osobna mišljenja, nego ovakvi koji govore po naređenju svoga nadređenoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije