PREMIJER U SPLITU

Plenković o Milanoviću: Imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta

Premijer Andrej Plenković na svečanoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije
Ivo Cagalj/PIXSELL
30.09.2024.
u 13:38

Govoreći o svojem posjetu SAD-u gdje se susreo s brojnim zajednicama hrvatskih zajednica, kazao je kako je s te strane posjet bio dobar.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a tom prilikom dao je i izjavu za medije. Plenković je na samom početku kritizirao predsjednika Zorana Milanovića. “Riječ je o jednom zlokobnom kršitelju Ustava koji je dok sam bio u Americi iskoristio prigodu i ponovno projicirao na mene osobno sve ono što on jest.. Osoba koja je pet godina promašila svoj mandat kojeg je dobila od birača, s bilancom rezultata koji je ravan nuli, nikakvog doprinosa. Imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta na međunarodnoj razini…"

Govoreći o svojem posjetu SAD-u gdje se susreo s brojnim zajednicama hrvatskih zajednica, kazao je kako je s te strane posjet bio dobar. Komentirao je i najavljen prosvjed umirovljenika. " Sutra ćemo imati sastanak s Maticom umirovljenika i potpisat ćemo jednu deklaraciju". Ustvrdio je kako prosječne mirovine iznose 620 eura te su značajno povećane i podsjetio je na devet paketa koje su dobili umirovljenici tijekom krize.

"Posebno smo osjetljivi na segment najranjivijih skupina. Dali smo si ambiciju da prosječna sveukupna mirovina na kraju ovog mandata bude između 750 i 800 eura i na tome ćemo raditi. Naš partner je HSU. Ta je tema itekako u našem fokusu, a ovi koji nisu izabrani u Sabor nastoje učiniti malo na svojoj vidljivosti”, poručio je Plenković,. piše N1.

Komentirao je i Milanovićeve izjave o vojnom roku. “Ovaj zlokobni kršitelj Ustava reagira na neke medijske članke za koje ne vidim utemeljenja. Ideja je da sve bude u funkciji na početku iduće godine.”

VIDEO Uragan Helena pogodio Floridu

Komentara 2

MO
MOSAD
15:09 30.09.2024.

Dragi moj Andrej nista ove primitivne gradane ne zanima nego ideologija 2 ww.Mozes ti njima povecati mirovine i place neznam koliko to njih apsolutno nije briga.Dokaz je i podrska dementnih umirovljenika ZM kojim je u 4 godine svog mandata podigaa mirovinu 15 €!!Koliko bi na peljescu triba dobiti sdp ili ZM ni jedan glas ako bi se gledalo po rezultazima tvoje vlade a Zoranove a tako je u svim zupanijama manje više.Pametan si čovik pokupi obitelj i makni se od ove krčme.

RE
REYAM
14:17 30.09.2024.

Doprinos Plenkija svom džepu je impozantan. Što se tiče ostalih doprinosa, o njima će čuti sutra na prosvjedu umirovljenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije