vladajuća koalicija

Plenković o suradnji s Čačićem: 'Mi tu ni milimetra nismo iznevjerili'

Andrej Plenković obrušio se na novinare i napustio konferenciju za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
02.06.2021.
u 14:25

Oporba nije uspjela u inicijativi, što je dobro, kazao je Plenković o tome što ministru Berošu nije izglasano nepovjerenje u Saboru

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Vlade.

"Što se tiče rebalansa, glavni fokus je na zdravstvu", kazao je premijer.  Osvrnuo se i na to da Sabor danas nije izglasao nepovjerenje ministru Viliju Berošu. "Oporba nije uspjela u inicijativi, što je dobro", kazao je.

Na pitanje o većini, premijer je rekao da suradnja s Čačićem može ići dalje. 

"Što se tiče Čačića, on je bio tu na razgovoru. Ovo je druga Vlada kojoj Čačić daje potporu. Potpora je dobra i za Vladu i za njega i za građane Varaždinske županije. A što se tiče našeg programskog dogovora, mi tu ni milimetra nismo iznevjerili. Što se tiče našeg inicijalnog dogovora, dogovorili smo se da će svaka ekipa igrati za sebe na lokalnim izborima i da to neće utjecati na situaciju na nacionalnoj razini. Suradnja može ići dalje", kazao je Plenković.

Novinari su premijeru postavili pitanje o kritikama na kampanju Filipovića od Mate Frankovića.  

"To je bio neki intervju, on je iznio svoj stav. Mogu svi iznositi svoj stav, znam koliko je Mato radio u kampanji, nisam baš siguran da je imao vremena pratiti rezultate zagrebačke kampanje", kazao je.

Na pitanje o zdravstvenom stanju, Plenković je rekao: "Odlično se osjećam, u formi sam, nemam nikakvih problema. Mi smo se cijepili krajem ožujka. Serološki test sam napravio, imam jako mnogo antitijela."

Komentara 9

VI
vidum
08:16 03.06.2021.

Da mi je živjeti samo toliko dugo, dok ovaj kaže nešto istinito.

DU
Deleted user
14:56 02.06.2021.

Hermanica i Martinčevička će nakon ovog razgovora izljubiti svoga gazdu.

SI
sisavac
14:55 02.06.2021.

sve dok se stanje u vž županiji ne posloži na svim razinama, čačić ne bude mirovao. mada, čačić zna, kao i svi oko njega, da ako ne da podršku plenkiju u saboru, svi njegovi puleni, a ima ih podosta, lete iz uprava hrvatskih cesta, voda, nekoliko pomoćnika ministara ide vanka, deseci članova stranke mu ostaju bez pozicija, a na novim izborima nema šanse domoći se ni tog jednog mjesta. to neće riskirati, jer bi ostao sam. priležnica natalija će dizati što treba kad plenkiju treba, i to je to, čak je i biti suzdržan znak potpore, što je premijeru dovoljno. čačiću su ovi izbori bili zadnji, popušio je, ima 72 godine, nema više povratka u nikakvom obliku, jer nove strančice liberalne i lijeve provijencije su mu već uzele birače, a drugih nema. ukoliko bi čačić uzrokovao probleme hdz-u, isprovocirao prijevremene, e onda bi bilo zanimljivo, vruća jesen, a njemu bi bilo i ostalo hladno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije