zbog korištenja glisera

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Plenkovića: 'To je smiješno, nadam se da će istražiti i Milanovića'

Ivanec: Andrej Plenković na postavljanju kamena temeljca za radove na rekonstrukciji i dogradnji OS Ivana Kukuljevica Sakcinskog
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
06.09.2024.
u 19:17

Povjerenstvo je predmet protiv premijera otvorilo zbog korištenja policijskog glisera.

Premijer Andrej Plenković boravio je u petak u Varaždinskoj županiji, gdje je dao izjavu za medije. Komentirajući nove mjere Vlade, rekao je kako su "itekako dobro izbalansirane". Dodao je: "Sada su okolnosti drugačije. Minimalno smanjenje od maksimalno 10 posto bit će prihvatljivo za sve – kućanstva, gospodarstva i institucije, s posebnim fokusom na najranjivije," prenosi N1.

Na upit o mogućem smanjenju subvencija od 1. travnja, premijer je rekao: "Morate nam dati vremena da nešto kažemo i za šest mjeseci. Cilj je povratak na tržišne uvjete, jer nije realno dugoročno funkcionirati na sustavu subvencija." Plenković je također izjavio da postupan rast cijena neće izazvati šokove u gospodarstvu: "Ovakva postupnost neće uzrokovati poremećaje i mislim da će biti podnošljivo za sve gospodarske subjekte."

Premijer se osvrnuo i na nedavni slučaj femicida, rekavši da je "zgrožen" i da "osuđuje svako kazneno djelo teškog ubojstva". Istaknuo je da nijedna vlada nije učinila toliko po pitanju zakonskog okvira. "Provedba je u rukama sudaca, a ovakvi slučajevi ukazuju na važnost opreznog i strogog pristupa kako bi se spriječile takve tragedije."

Govoreći o otvaranju predmeta od strane Povjerenstva za sukob interesa zbog korištenja policijskog glisera, Plenković je to nazvao "smiješnim". Naglasio je da očekuje da su otvorili predmet i protiv predsjednika Milanovića: "Ako su otvorili predmet samo za nas, imamo ozbiljan problem. Korištenje glisera za štićene osobe potpuno je drugačije od rasipanja resursa koji nisu namijenjeni za takve svrhe."

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu

Ivanec: Andrej Plenković na postavljanju kamena temeljca za radove na rekonstrukciji i dogradnji OS Ivana Kukuljevica Sakcinskog
1/44

 

Komentara 14

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
20:09 06.09.2024.

A sto mu ti paraziti mogu? Par naslovnica na indexu, n1 i telegramu ? hehehehe.

BI
billynik
20:43 06.09.2024.

To povjetenstvo treba ikinuti jer nikada nisu radili svoj posao.

DO
Domi
20:10 06.09.2024.

Ovi jadnici/jadnice u Povjerenstvu su stvarno ridikuli. Jadni ne znaju kako bi došli u pozornost javnosti. Da se Premijer vozi i u tramvaju postavili bi pitanje s kojim pravom. Stvarno društvo idiota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije