Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRUŽAT ĆEMO SVU POMOĆ'

Plenković s turskim ministrom: Očekujemo da turska tijela budu pravedna u slučaju kapetana Bekavca

Premijer Andrej Plenković i turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan
Foto: Vlada RH
1/3
29.06.2024.
u 18:50

"Tijekom Dubrovnik Foruma sastao sam se s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom. Izvijestio sam o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj", objavio je premijer Plenković na društvenoj mreži X.

Hrvatski premijer Andrej Plenković se u subotu sastao s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom i, kako je objavio na platformi X, založio za hrvatskog pomorca Marka Bekavca koji se nalazi u turskom zatvoru rekavši da Hrvatska očekuje da turska nadležna tijela "postupe pravedno u njegovom slučaju".

Plenković je u objavi naveo da je turskog ministra, koji sudjeluje na  konferenciji Dubrovnik forum,  izvijestio o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj. "Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju, uvažavajući sve okolnosti, te da Marku Bekavcu zajamče pravnu sigurnost. Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć", poručio je hrvatski premijer u objavi.
 

Hrvatski pomorac Marko Bekavac se u turskom istražnom zatvoru nalazi od listopada prošle godine kada je policija na brodu turske kompanije koji je plovio pod panamskom zastavom našla 137 kilograma kokaina. Kao kapetana tog broda turske vlasti Bekavca smatraju odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za krijumčarenje droge.

Bekavac odbacuje optužbe i tvrdi da je sam tražio da se pojača nadzor utovara broda u Kolumbiji. Prvo ročište u postupku turskih vlasti protiv 61-godišnjeg pomorca iz Splita i deset drugih pomoraca održano je 10. lipnja a drugo je zakazano za sredinu srpnja.

Komentara 3

Avatar barba_arba
barba_arba
19:16 29.06.2024.

A Zoka, Zoka se sasto sa Miloradom Dodikom i načelnicima opština Derventa i Trebinje

OL
olujasviholuja
19:16 29.06.2024.

Kad hrvatska policija uhvati nekog koji šverca drogu,odmah treba uhvatiti turskog šefa i deset turskih radnika koji su na izgradnji pruge kod Križevaca, možda su i oni u dilu sa švercerom droge.

HO
homofobic
20:00 29.06.2024.

Iznenadujuce i razocarajuce je da AP ne razlikuje sudsku "pravednost" od postupanja prema zakonima. Zakoni cesto nisu prevedni! Turska tijela postupaju prema uhodanim obicajima primjenjujuci vazece zakone. AP bi bolje ucinio da apelira kod Turaka na samilost i zamoli ih da nama (neznam tko su to mi) ucini uslugu i bude neuobicajeno blaga prema uhicenom kapetanu. U maglovitim situacijama apelirati na pravdu ili zakone nema smisla jer inace kapetan niti ne bi bio u zatvoru. Jedino samilost i molba za uslugom Hrvatskoj ga moze osloboditi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije