PREMIJER U BIH

Plenković uoči otvorenja Mosta Hercegovina: 'Sigurno će dati veliki doprinos boljoj prometnoj povezanosti'

Sarajevo: Sastanak Andreja Plenkovića s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto
Foto: Damir Hajdarbasic/PIXSELL
1/6
04.09.2024.
u 13:01

"Mi smo itekako zadovoljni suradnjom koja postoji između dvije države, a odnosi se prije svega na prometnu infrastrukturu. Čestitam BiH na otvaranju ovog velikog događaja."

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u radnom posjetu Bosni i Hercegovini. Posjet je započeo u Sarajevu gdje se sastao s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto. Iz Sarajeva se obratio medijima, a u večernjim satima ide u Mostar gdje će biti svečano otvorenje Mosta Hercegovina.

"Lijepo je biti ponovno u Sarajevu, nakon posjeta u siječnju. Dobro je da nakon izbornog ciklusa u Hrvatskoj, osvježeni s novim demokratskim legitimitetom, odaberemo upravo Sarajevo za prvi radni bilateralni posjet kako bismo poslali poruku javnosti u BiH i svim institucijama, ali i hrvatskoj javnosti, o važnosti BiH i naših odnosa te željom Vlade da se odnosi unaprijede". 

"Od našeg zadnjeg posjeta, okolnosti su se izmijenile na bolje. Europsko vijeće donijelo je konačno odluku o otvaranju pristupnih pregovora s BiH. Smatram da je to veliki korak, početak jedne nove faze reformskog procesa".

"Kako bismo operativno pomogli tu novu fazu, Hrvatska i BiH potpisale su ugovor o europskom partnerstvu. Brojni hrvatski eksperti, ljudi koji su sudjelovali u našem pristupnom procesu, bit će na raspolaganju."

VEZANI ČLANCI:

Osvrnuo se i na otvorenje Mosta Hercegovina: "Mi smo itekako zadovoljni suradnjom koja postoji između dvije države, a odnosi se prije svega na prometnu infrastrukturu. Čestitam BiH na otvaranju ovog velikog događaja."

"Jako smo zadovoljni vidjeti napredak i kroz teritorij BiH i sigurno će ova današnja dionica dati veliki doprinos boljoj prometnoj povezanosti naše dvije zemlje, ali i boljoj prometnoj povezanosti BiH na europskoj razini."

Plenković je odgovorio na komentare da mu večeras nije mjesto na otvorenju mosta: "Što se tiče navodnih kritika, slučajno koincidira to otvaranje s mojim boravkom u Sarajevu i Mostaru. Domaćini su kazali da bi im bilo drago da budemo s njima. Naša uloga, prije svega, je čestitarska i promatračka. Vrsta politiziranja nečega što je čisto gesta pristojnosti na poziv domaćina mi se čini neprimjerena, pogotovo s obzirom da je riječ o zajedničkom projektu".

 

GALERIJA Susjedi otvaraju svoj 'Pelješki most': Čudom od arhitekture spojili obale Neretve, na spektakl pozvali Plenkovića
Sarajevo: Sastanak Andreja Plenkovića s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije