NAKON SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA

Plenković: 'Zbog Milanovićevih izjava strani mediji dovode u pitanje članstvo RH u NATO-u'

Zagreb: Svecano otvoren obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej
Patrik Macek/PIXSELL
07.10.2024.
u 18:50

Na sjednici se razgovaralo i o rezultatima lokalnih izbora u BiH, nastavio je premijer, koji je danas čestitao Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH, na ostvarenim rezultatima. Najavio je i otvaranje tvornice Jabil u Osijeku

Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a, predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se medijima. Započeo je prisjećanjem napada na Banske dvore koji se dogodio na današnji dan prije 33 godine, a zatim je naglasio da prognoze za ovu godinu očekuju rast BDP-a. Spomenuo je i stopu nezaposlenosti koja je pala ispod 5 posto.

Nezaobilazna je bila i tema slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu, koju je premijer također komentirao u kontekstu "opstrukcije zlokobnog Kršitelja Ustava" koji, prema njemu, širi neistine o toj situaciji. "Sve ovo je pokušaj destabilizacije položaja koji imamo s našim saveznicima i približavanja Rusiji, a sve to uoči dolaska Volodimira Zelenskog u Dubrovnik. Riječ je o ozbiljnoj devijaciji od razumne i odgovorne vanjskopolitičke strategije Vlade" smatra Plenković. 

Istaknuo je da slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu nikada nije bilo dio plana. "Riječ je o dva časnika koji bi išli u Njemačku. Ponavlja se sramotna priča, strani mediji dovode u pitanje hrvatsko članstvo u NATO-u" poručio je premijer. Na pitanje novinara odgovorio je kako u svijetu "svi znaju, vide, prate i gledaju te se ne mogu načuditi direktnim podrivanjem jedinog ispravnog položaja Hrvatske, a to je osuditi Rusiju i pomoći Ukrajini". Milanoviću je indirektno poručio: "ŠTo je cilj ovog svega? Izlazak Hrvatske iz NATO-a? Ako je tako, neka to jasno kaže".

Što se tiče pomoći BiH nakon velikih poplava koje su pogodile nekoliko područja, donesena je odluka da će se poslati 10 milijuna eura hitne pomoći, potvrdio je premijer. Zbog poplave u Podgori bit će proglašena elementarna nepogoda, kazao je, dodavši da će Vlada poslati pomoć tom području nakon što se izračuna ukupna šteta. Na sjednici se razgovaralo i o rezultatima lokalnih izbora u BiH, nastavio je premijer, koji je danas čestitao Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH, na ostvarenim rezultatima. Najavio je i otvaranje tvornice Jabil u Osijeku te sastanak Med9 na Cipru.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu

Zagreb: Svecano otvoren obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej
1/44

Komentara 55

JesuśNavas_ŠPA16
20:07 07.10.2024.

Plenkoviću SRAM TE BILO! Nisam mislio izač na izbire ali sada budem i glasat ću za Milanovića! Od kada je Ukrajina NATO? Metidom kuhsnja žaba želiš slati sutra našu djecu u tuđi rat! Srami se! Pa stavi referendum o NATOTO ! Pa da vidimo kak češ ti i tvoji strani plačenici proći!

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
20:03 07.10.2024.

Sva sreća pa je Srbija kupila nato avione pa nas može jedino Bosna napasti. Jer Nato nikog ne bi napao, 😄😄😄

KO
KondorGoc
20:10 07.10.2024.

Mi smo u NATO-U ali ne moramo znati biti uvlakači već imati svoj stav kao ravnopravni partner, a Ukrajina nije u Savezu i da se ne zaboravi: Ukrajina nije nama pomagala u Domovinskom ratu. Naprotiv, bila je za embargo i protiv nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije