OSVOJILA 5000 EURA

Pobjednica drugog kruga nagradne igre Porezne uprave: 'Taj novac nije moj niti će meni ostati'

Vlasnik kafića iz Zagreba cijene svih kava zaokružio na jedan euro
Sanjin Strukic/PIXSELL
01.10.2024.
u 11:49

Taj će novac otići za kupnju tenisica, školske opreme, plaćanje režija, ponovno uključivanje struje onima koja je isključena. I sve će biti transparentno, znat će se točno koliko je koja mama dobila novca, ispričala je dobitnica nagrade

Nakon što je Porezna uprava oduzela prvu nagradu pobjedniku prvog kola nagradne igre "Bez računa se ne računa", za medije je progovorila pobjednica drugog kola Vesna Tomulić iz Rijeke koja je osvojila nagradu od 5000 eura za prikupljenih 2559 računa. Pobjednik nagradne igre bio je onaj tko sakupi najviše računa u mjesec dana. U prosjeku je Tomulić sakupila svaki dan 82,5 računa. 

Inače, Vesna Tomulić je naša šahistica, a i sin joj je iznimno uspješan u tom sportu, pišu 24 sata. Gospođa Vesna organizira i vodi i školu šaha u Malinskoj, vodi radionice za djecu, izrađuje nakit, tapiserije i torbe te personalizirane podloge za miševe. Vodi i radionice ručnog rada za djecu u kojoj vježbaju finu motoriku, a na to ju je potakla, kako kaže, porazna činjenica da je za 4000 prvašića odgođen polazak u prvi razred upravo zato što imaju problema s finom motorikom. Objasnila je da iza sudjelovanja u igri Porezne uprave stoji plemeniti cilj.  

– Postoji Facebook grupa "Mame iz Rijeke" koja služi i za razmjenu savjeta, ali i za rješavanje ozbiljnih problema s kojima se članice susreću. Ja sam predložila da zajedno igramo i pokušamo osvojiti nagradu. Jedan čovjek ne može sam skupiti toliko računa. Sinoć smo slavile jer su neke mame zaista to shvatile kao misiju i jako su se potrudile. Ja sam prijavljivala račune, ali taj novac nije moj niti će meni ostati. Dogovor je da s njim pomognemo mama koje su u teškoj situaciji. Taj novac će otići za kupnju tenisica, školske opreme, plaćanje režija, ponovno uključivanje struje onima koja je isključena. I sve će biti transparentno, znat će se točno koliko je koja mama dobila novca. Naravno, pomoć će otići članicama grupe – ispričala je Tomulić. 

Dodala je kako je veliki obožavatelj našeg pjevača Baby Lasagne, a upravo ju je on inspirirao za pokretanje akcije među mamama kako bi zajedno osvojile novac na nagradnoj igri i pomogle onima među njima kojima je najviše potrebno.

– Kad je Baby Lasagna dao 50.000 eura koje je dobio od Vlade za dječje bolnice, nisam mogla stati plakati. Mislila sam kako bi bilo divno da sam i ja u situaciji da mogu tako pomoći ljudima. Prvi krug sam igrala sama i naravno da nisam skupila dovoljno računa, a onda je došla ideja da udružimo snage i uspjele smo – ispričala je dobitnica nagrade. 

GALERIJA Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

Vlasnik kafića iz Zagreba cijene svih kava zaokružio na jedan euro
1/28
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Heisenberg
Heisenberg
12:32 01.10.2024.

Koja budalaština od igre! Normalan čovjek ne može prikupiti toliko računa nikako. Za koga li je ovo sve namjenjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije