Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"POBUNA"

Pobuna ilegalaca u MUP-ovu prihvatilištu za strance

13.11.2001.
u 00:00

* Policijske "marice" odvezele su pobunjene ilegalce, nakon čega je ekipa za očevide PU zagrebačke pregledala sobu u kojoj su Rumunji bili zabarikadirani

ZAGREB - Petorica rumunjskih ilegalaca smještenih u Prihvatnom centru za strance Ministarstva unutarnjih poslova u Ježevu, jučer su oko 13 sati tražila da ih se odvede u rumunjsko Veleposlanstvo. Kako tom njihovu zahtjevu nije udovoljeno - prema neslužbenim informacijama - zabarikadirali su se u sobu na prvomu katu, prijeteći da će je zapaliti.

Djelatnici Centra u pomoć su pozvali vatrogasce DVD-a iz Dugog Sela, te policiju. Da se u prihvatnom centru nešto čudno događa, moglo se vidjeti po policijskim ophodnjama, a u jednom trenutku pred prihvatilištem se nalazilo čak šest policijskih "defendera", odnosno posebnih policijskih džipova, s pripadnicima interventnih postrojba. Policajci su užurbano ulazili i izlazili iz zgrade, prije toga pomno pregledavajući opremu i uzimajući štitnike za noge i kacige.

Nakon jednog od njihovih ulazaka u prihvatilište, iz zgrade su se čuli povišeni tonovi, nakon toga je iz nje u pratnji policajca izašao omanji čovjek u civilu. Policajac ga je sjeo u automobil, uzeo mu podatke i odvezao ga. U međuvremenu je pred prihvatilište stiglo i vozilo Hitne pomoći i ubrzo odvezlo jednu osobu, očigledno ozlijeđenu u sukobu interventnih postrojba i ilegalaca. Pred prihvatilištem je bilo i jedno vozilo UNHCR-a, čiji su predstavnici očigledno imali zadatak stišati pobunu.

Policijske "marice" odvezele su pobunjene ilegalce, nakon čega je ekipa za očevide PU zagrebačke, pregledala sobu u koju su se zabarikadirali Rumunji. (I. Ja., Ml. S., N. H. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije