Zimske radosti

Počela pripravnost zimske službe, snijeg i led čeka 55 strojeva

zimska
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
15.11.2011.
u 11:30

Već je pristiglo 1600 tona, što je četvrtina soli za posipavanje potrebne za ovu zimu, te čak polovina predviđenog kalcij-klorida

Iako je intervencija zbog snijega na cestama oko Kapele i Plitvičkih jezera ove sezone već bilo, od danas je zimska služba i formalno u stanju pripravnosti. Za bitku sa snijegom i ledom na prometnicama Karlovačke županije spremno je čak 55 kamiona i strojeva, a Ceste Karlovac koje obavljaju te radove za raščišćavanje prometnica na području susjednog Topuskog i Jastrebarskog angažirale su dodatnih 20 vozila.

 Pripravnost u Logorištu

 Zaključak je to jučerašnjeg sastanka svih službi i institucija uključenih u rad zimske službe i osiguravanja što bolje protočnosti cestovnog prometa za vrijeme zimskih mjeseci.

 U prezentaciji stanja Nikola Sopčić, Darko Marković i Ivan Ljubetić naglasili su da će se i ove godine malo toga u radu mijenjati i da će postignuti standardi u raščišćavanju cesta biti zadržani.

 – Kao novinu možemo izdvojiti što će lokacija pripravnosti za Karlovac i Dugu Resu biti Logorište. Važno je i da su sol i druga posipala već osigurana, a znatan dio tog materijala većje na skladištima – rekao je Nikola Sopčić uime ŽUC-a.

 Već je nabavljeno 1600 tona soli za posipavanje, što je približno četvrtina potrebnog za ovu zimu. Stigla je i polovina potrebnog kalcij-klorida, a kameni materijal osiguran je u kamenolomima. Isključivanje kamiona iz prometa za vrijeme zatvorenih cesta odrađivat će se na lokaciji Ilovac te na prostoru Wienerbergera.

 Bez zimskih guma

 – Kad počne padati snijeg, mi vrlo brzo možemo reagirati, no problemi redovito nastaju zbog vozača koji se na snijeg nisu pripremili. Tako i danas vrlo vrlo malo ljudi zimu dočekuje sa zimskim gumama na automobilima – upozorio je Darko Marković, direktor Cesta Karlovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije