U amfiteatru u Dugoj Resi u petak se navečer okupilo mnoštvo zaintersiranih građana koji su htjeli pogledati kako će kuhari iz osam vrsnih restorana Karlovačke županije i gost iz Novog Vinodolskog pripremiti ogromni omlet.
Za njega je bilo potrebno 150 kilograma raznih vrsta gljiva te čak tisuću jaja kako bi omlet bio odličan i kako bi u njemu mogli uživati svi prisutni, obzirom da je podijeljeno oko 500 porcija ove ukusne jesenske slastice.
Na ovaj su način, zajedničkom večerom na kraju radnoga tjedna, organizatori, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Grad Duga Resa, željeli obilježiti mjesec koji je posvećen glavnoj jesenskoj deliciji - gljivama.
Gljivarska večer na otvorenom bila je pun pogodak, jer su građani Duge Rese u velikom broju došli u amfiteatar kako bi se, osim uživanja u omletu i družili, obzirom da su u događanju sudjelovale i brojne udruge, pa su se mogli kupati domaći proizvodi lokalnih OPG-ovaca ili pogledati nastupe dječjih plesnih skupina i zborova.
Ivan Puškarić, direktor Turističke zajednice područja četiri rijeke kazao je da su mislili na okoliš , pa su izbacili svu plastiku. Stoga su porcije dijeljene u kalupima od kruha u obliku čamca s obzirom da je Duga Resa grad na rijeci Mrežnici, dok su vilice bile od drveta.
Kajgana ili omlet?