Nestala u Atlantiku

Podmornicom se upravlja kontrolerom za PlayStation, putnici potpisuju izjavu koja spominje smrt

Titan, podmornica koja je nestala tijekom ekspedicije do olupine Titanica
Foto: ABACA/ABACA
1/6
20.06.2023.
u 15:17

"Potpisujete veliku izjavu o odricanju koja navodi kako biste mogli umrijeti na putovanju", rekao je pisac iz New Yorka Mike Reiss

Titan, podmornica koja je nestala u Atlantiku, prošle je godine krenula u sličnu ekspediciju do ostataka nasukanog Titanica. Dopisnik CBS-a David Pogue pratio je tada ekipu, zajedno s piscem iz New Yorka Mikeom Reissom. Titan je i tada nestao, ali samo na nekoliko sati. 

U priči za CBS, Pogue je govorio o podmornici kojim upravlja tvrtka OceanGate Expeditions i rekao da su neki dijelovi izgledali "improvizirano", uključujući činjenicu da se njome upravljalo pojačanim kontrolerom za PlayStation. 

Morao je potpisati određenu papirologiju, među kojom je dio jednog dokumenta glasio: "Ovaj eksperimentalni brod nije odobren niti certificiran od strane bilo kojeg regulatornog tijela i mogao bi uzrokovati fizičku ozljedu, emocionalnu traumu ili smrt", piše AS.

Reiss je naglasio da je papirologija vrlo jasna te kako je svaka osoba koja se odlučila ukrcati bila svjesna potencijalnih opasnosti. "Potpisujete veliku izjavu o odricanju koja navodi kako biste mogli umrijeti na putovanju", rekao je Reiss.

VEZANI ČLANCI:

“Spominju smrt tri puta na prvoj stranici. Dok sam ulazio u podmornicu, mislio sam da bi ovo mogao biti kraj. Dakle, nitko tko se našao u ovoj situaciji nije zatečen nespreman. Svi znaju u što se upuštaju", dodao je. 

Podmornica ima kisik za hitne slučajeve do 96 sati za pet osoba. Prema procjenama, članovi posade imaju kisika najkasnije do četvrtka poslijepodne po istočnom vremenu.

Tijek događaja pratite OVDJE.

VIDEO Drama na Atlantiku: Nestala podmornica koja je prevozila turiste do olupine Titanika

Ključne riječi

Komentara 2

LO
lojtra1
12:00 21.06.2023.

Zadnje čega se treba bojati na tim dubinama je eventualno neispravan kontroler.

RO
rookie69
16:27 20.06.2023.

Kontroler je od Xboxa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije