POPLAVLJENO 15-AK KUĆA

Područje općine Dicmo pogodile poplave. Načelnik: 'Ovo nije doživljeno otkada znam za sebe'

Foto: PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.12.2021.
u 17:21

Na terenu su brojni vatrogasci koji pomažu mještanima obraniti kuće.

Općinu Dicmo pogodila je poplava zbog značajnih količina padalina koje su pale na tom području, a mještani brane kuće s vrećama pijeska. Petnaestak kuća poplavljeno je, a zbog poplave ceste su zatvorene za promet.

Načelnik Dicma Petar Maretić za Hinu je izjavio kako se izlila sezonska bujica Suvaja zbog čega su od jutros na terenu vatrogasci.

05.12.2021.,Dicmo- Tijekom veceri situacija na poplavljenim djelovima Dicma je zadovoljavjuca. Drzavna cesta D1 otvorena je za promet , a voda se polako povlaci u korita. Razmjeri steta bit ce bolje vidljivi nakon za mnoge neprospavane noci.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Najprije su izvlačili automobil i vozača koji su upali u duboku vodu, a potom smo pozvali i druge u pomoć- civilnu zaštitu i volontere. Rasporedio sam ljude, crpili smo vodu, a pomogla su nam i dobrovoljna vatrogasna društva iz Sinja i Dicma, sinjska policija, civilna zaštita, kazao je Maretić.

- Od jutros branimo mjesto. Ovo nije doživljeno otkada znam za sebe, poplavila su sela, užasno je ispod škole također kao i na državnoj cesti. Već nekoliko mjeseci apeliramo na Hrvatske vode, ali i na Hrvatske šume da maknu materijal koji je iskrcan kraj rijeke. Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Ali, nije samo to razlog, nažalost - komentirao je Maretić za Dalmatinski portal. 

Na terenu je i zapovjednik JVP-a Sinj Stipe Ančić, članovi DVD-a i JVP-a Sinj s 5 vatrogasnih vozila, 8 vatrogasaca i 6 pumpi koji ispumpavaju vodu iz stambenih i gospodarskih objekata u kritičnim dijelovima Dicma.

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj obišao je područje i objavio snimku vožnje, te je na njoj prikazao kako mještani brane kafić i poslao je poruku Hrvatskim vodama: - To je to. Ono što Hrvatske vode moraju napraviti! Hvala lijepa! 

 

Bulj je također ponudio općini i resurse grada kao i lokalnog Stožara civilne zaštite. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:00 05.12.2021.

Livaja dao gol a vi o poplavi!!!

Avatar drug Joža
drug Joža
17:33 05.12.2021.

Užasno je snimljeno, neki stvarno nemaju smisla za snimanje. Drži se Miro teme o antivakcini to to puno bolje ide od intelektuslno-umjetničkog posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije