DAN KADA JE POPLAVLJEN HVAR

'Forski tornado': Niz pijavica kod Paklinskih otoka, nastajale su jedna za drugom

nevrijeme na Hvaru
Foto: Jakša Kuzmičić
1/22
04.10.2018.
u 18:22

Pijavice su se počele pojavljivati oko 16.30 sati nedaleko od luke Hvar, a nakon toga je pao pljusak

Snažno nevrijeme pogodilo je prije dva dana u popodnevnim satima Hvar, a na moru izvan Paklinskih otoka stvorile su se i tri pijavice.

Pijavice su se počele pojavljivati u utorak 2. listopada oko 16.30 sati nedaleko od luke Hvar.

– Izvan paklenih otoka nastajale su jedna za drugom na istom mjestu i bilo ih je ukupno tri. Zadržale su se sve, srećom, na moru i nisu izašle na kopno – ispričao nam je čitatelj Jakša Kuzmičić.

Nakon pijavica, koje domaći stanovnici znaju nazivati i "forskim tornadom", počeo je padati jaki pljusak koji je poplavio dijelove grada. Prema neslužbenim procjenama, u dva i pol sata palo je više od 120 litara kiše po četvornom metru koja je nanijela štete brojnim objektima.

nevrijeme na Hvaru
1/22

– Zanimljivost je da je pljusak pao samo na području grada Hvara na lokaciji od 4 kilometra dok su sva okolna mjesta ostala suha bez kapi kiše. Zanimljivost je da je pljusak pao samo na području grada Hvara na lokaciji od 4 kilometra dok su sva okolna mjesta ostala suha bez kapi kiše – kaže nam Jakša Kuzmičić.

On nam pojašnjava kako su pijavice kod Hvara početkom jeseni česta pojava te da su znale doći i do kopna zbog čega bi nastradale kuće.

– Jedne godine ih je zabilježeno 160 od strane motritelja DHMZ-a – prisjeća se on.

– Također, jaki pljuskovi nisu strani. 16. rujna 2004. je Hvar pogodilo nevrijeme gdje je u sat vremena palo 100 litara kiše – dodaje.

Ključne riječi

Komentara 3

ZC
zcvitko9
19:09 04.10.2018.

Paklinski otoci, kakvi pakleni

PA
pan-am
18:53 04.10.2018.

Neće tebi nitko govorit dićeš puhat !!

VJ
Vl jedi govna
21:11 04.10.2018.

Zašto je Jakša Kuzmičić rekao isto dvaput?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije