OBJAVLJENA SNIMKA

Pogledajte kako su reagirali Prigožinovi plaćenici kada su čuli da se povlače

Wagner fighters deployed in Rostov-on-Don
Foto: Stringer/REUTERS
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.06.2023.
u 21:44

Jevgenij Prigožin potvrdio je da će njegove trupe zaustaviti kretanje prema Moskvi "kako se ne bi prolila ruska krv"

Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner, u subotu je rekao da je svojim borcima, koji su napredovali prema Moskvi, naredio da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbjeglo krvoproliće. "Shvaćajući svu odgovornost za to što će se ruska krv proliti na jednoj od strana, okrećemo postrojbe i odlazimo u suprotnom smjeru prema terenskim logorima, prema planu”, rekao je Prigožin. Prigožin je u subotu potvrdio da će njegove trupe zaustaviti kretanje prema Moskvi "kako se ne bi prolila ruska krv".

U Rostovu na Donu, Wagnerovi borci pripremaju se za povlačenje nakon naredbe da se vrate u svoje baze. Video prikazuje borce koji slave nakon što je Jevgenij Prigožin objavio audio poruku kojom potvrđuje deeskalaciju situacije. "Dečki, idemo kući", kazala je jedna osoba, prenosi Sky News.

 

Ured bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka je prije toga objavio da je u suglasju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao s Prigožinom, koji je pristao na deeskalaciju situacije i zaustavljanje svojih boraca u Rusiji.

Šef Wagnera je ranije rekao da se želi osvetiti vojnom vrhu i "vratiti pravdu". Putin je nakon toga obećao da će slomiti oružanu pobunu.

VEZANI ČLANCI:

"Htjeli su raspustiti vojnu tvrtku Wagner. Započeli smo marš za pravdu 23. lipnja. U 24 sata došlo smo unutar 200 kilometara od Moskve. U tom razdoblju nismo prolili ni kap krvi naših boraca", rekao je Prigožin u glasovnoj poruci, koju je objavila njegova služba za odnose s javnošću.

>>Sve o najnovijim događanjima u Rusiji pratite OVDJE

Komentara 19

OS
osa.
07:47 25.06.2023.

Država koja radi nagodbu sa plaćenikom, može li se to nazvati državom, meni to prije liči na mafijašku organizaciju...

Avatar AlagaiHora
AlagaiHora
08:38 25.06.2023.

Rusija je značajno oslabljena bez tog kriminalca i njegove privatne vojske. ... Vjerovati "dogovoru" s Rusom, a osobito između Rusa 😏🙄 koga pitati, hmmmm? Ima li koji da nije "pao niz stepenice", "nagnuo se previše kroz prozor", popio čudan "čaj" 🤔

DU
Deleted user
09:11 25.06.2023.

Prvoklasna smijurina režisera cara univerzuma. Malo patetičnog domoljublja Putina,puno glume klauna kuhara,sve u svemu reklamni spektakel paranoida u Kremlju. Angažirana je čak i neka 100godišnja babuška matera Rusija koja na TV emisiji lamata parolom:tko izda Rusiju,pred zid. Pošto se nikom ne staje pred zid,svi aplaudiraju i revaju ratne himne u čast spasiteljs,heroja Rusije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije