Snježni blagdan

Pogledajte kroz prozor, padaju li i kod vas snježne pahulje?

Snijeg u Požeštini, portal
Foto: Ljiljana Marić
1/5
01.04.2013.
u 07:57

Pada li snijeg i kod vas? Dojavite nam gdje sve padaju snježne pahulje na dojavi@vecernji.hr

Uskrsni ponedjeljak mogao bi pokvariti mnoge planove onima koji su ga planirali provesti negdje izvan svojih domova, posebice u unutrašnjosti zemlje. Zagrepčane opet  "uveseljava" snijeg koji je počeo padati netom prije osam sati ujutro. No, prema posljednjim najavama meteorologa najviša dnevna temperatura trebala bi se popeti do 9 Celzijevih stupnjeva pa se bijeli pokrivač ne bi trebao zadržavati na cestama. Slabog snijega bi, prema najavama, trebalo biti opet sutra u prijepodnevnim satima, zatim u srijedu u poslijepodnevnim satima, a na predjelima višeg gorja, Like i Gorskog kotara može napadati i do novih 10 cm snijega, upozoravaju iz DHMZ-a.

Čitatelji nam javljaju da gusti snijeg pada na području zagrebačkih Gajnica i Zaprešića, a snježne pahulje nezaobilaze niti Karlovačko područje. Pada i u Čakovcu, dojavu o gustim snježnim pahuljama dobili smo i iz Lučkog, Dvora na Uni i Petrinje, Kalnika, Križevaca, Koprivnice i Orahovice.

Požeški kraj jutros je osvanuo sav u bijelom. Iako se snijeg na cestama brzo topi jer se temperatura nije spustila ispod ništice. Jutros je temperatura bila je stupanj, a snijeg i dalje lagano pada. Zastoja u prometu za sada nema.

Danas će u Hrvatskoj biti promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u unutrašnjosti mjestimice već  padaju i snježne pahulje koje bi trebale prestati padati tijekom prijepodneva. Vjetar većinom slab, na sjevernom Jadranu veći dio dana uglavnom slaba do umjerena bura, a na srednjem i južnom Jadranu zapuhat će jugo koje će prema kraju dana jačati.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 4 do 9, a Jadran bi se mogao "ugrijati" na  10 do maksimalnih 15 °C.

>> I kiša i grmljavina i snijeg... takvo nas vrijeme čeka za Uskrs

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije