Brojna očekivanja

Pogledajte Plenkovićevo novogodišnje obraćanje: 'U novu godinu Hrvatska ulazi s probuđenim optimizmom'

Andrej Plenković
Foto: Screenshot Youtube
1/2
30.12.2016.
u 17:16

– Proteklih mjeseci zajedno smo ostvarili niz postignuća, a pred nama su brojna očekivanja i ambiciozni planovi – rekao je Plenković

Razvoj hrvatskog gospodarstva bit će glavna zadaća u 2017., poručio je premijer Andrej Plenković u svom novogodišnjem obraćanju.

Plenković je, između ostalog, rekao kako je 2016. bila posebna za Hrvatsku jer smo imali tri Vlade i prve izvanredne prijevremene parlamentarne izbore.

– Proteklih mjeseci zajedno smo ostvarili niz postignuća, a pred nama su brojna očekivanja i ambiciozni planovi – rekao je Plenković, dodajući da je formirana parlamentarna većina, čime je osigurana politička stabilnost zemlje.

– U kratkom vremenu promijenili smo ozračje u društvu, a djelovanje usmjerili na konkretne teme – dodaje.

 

Plenković je istaknuo i da je u trećem tromjesečju naše gospodarstvo raslo 2,9 posto, što predstavlja najbrži rast od svih 28 članica EU i najveće povećanje od 2008. godine.

– U novu godinu Hrvatska ulazi s probuđenim optimizmom. Mnogi izazovi još uvijek su pred nama. Marljiv rad nije uvijek primjereno nagrađen, a dio naših sugrađana ne može pronaći posao ili osigurati dostojanstven život za svoje obitelji. Razvoj hrvatskog gospodarstva stoga će biti glavna zadaća u 2017. – poručio je Plenković.

Plenković je također izrazio zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i prvom predsjedniku Republike Hrvatske Franji Tuđmanu te istaknuo kako će Hrvatska unutar EU i NATO-a osnažiti svoj angažman u traženju rješenja za vanjskopolitičke i sigurnosne izazove.

>> Plenković otkrio cilj HDZ-a na lokalnim izborima

>> VIDEO Andrej Plenković: struja neće poskupjeti!

Komentara 35

BU
Bubalamala
19:03 30.12.2016.

Mogao nam je pročitati rezultate arbitraže ili objasniti, kako to da Hrvatsku napuštaju sve više čitavih obitelji !

JO
jocorluka
21:24 30.12.2016.

Porezna reforma a porez 25% vjerujte da tkva stopa ne postoji u mnogo drzava u svijetu ali u drugom kontekstu;u hr su place vecine zaposlenih oko 500 EU a cijene su negdje na razini nordijskih zemalja.Nesto sto bode oči u hr je kad se vozite u javnom trnsportu dijete od 7 ili 8 godina mora imati kartu dakle kao odrasle osobe a u vecini zapadnih zemalja djeca su oslobodjena bilo kakvog plaćanja,i osobe preko 60 u 100% postotnom iznsu.Dakle ova usporedba govori o bezdušnosti ovih hr političkih elita.

KR
kritika5
21:36 30.12.2016.

kako je bila divna skoro godina dana bez vlade ...pa skoro smo se oporavili ali eto opet "idemo dalje" rasprodaja "zna se" baš "vjerodostojno"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije