OGROMNE ŠTETE U SAD-U

Pogledajte prizore nakon razornog tornada: 'Pola naših gradova je nestalo'

Devastating outbreak of tornadoes rips through several U.S. states
Foto: CHENEY ORR
1/9
11.12.2021.
u 17:54

"Pola naših gradova ovdje u zapadnom Kentuckyju je upravo nestalo. Teško je to za vidjeti", rekao je Guverner Kentuckyja Andy Beshear

Razorni tornado "guad-state" ostavio je iza sebe desetine mrtvih i gradove uništene do temelja. Fotografije i snimke s pogođenog područja svjedoče o razmjeri katastrofe koju je prouzročila velika prirodna nepogoda za koju trenutno stručnjaci ne mogu potvrditi je li ju izazvao jedan tornado ili više njih.

"Pola naših gradova ovdje u zapadnom Kentuckyju je upravo nestalo. Teško je to za vidjeti", rekao je Guverner Kentuckyja Andy Beshear za CNN.

Postoje naznake da se radi o jednom tornadu koji je uništavajući sve pred sobom prešao udaljenost od 250 milja, odnosno oko 400 kilometara, ali to će stručnjaci moći potvrditi ili opovrgnuti tek sljedeći tjedan nakon opsežnih analiza. Ako se potvrdi da se radilo o jednom tornadu čija je trasa išla preko Arkansasa, Missourija, Tennesseeja i Kentuckyja, ušao bi u povijest kao tornado s najdužom zabilježenom putanjom.

Whitney Westerfield, senator države Kentucky, dronom je snimio u subotu razmjere štete u Mayfieldu, jednom od najpogođenijih područja.

FOTO Dronom snimljen Mayfield iz zraka

U Mayfieldu je, između ostalog, srušena i tvornica svijeća u kojoj je u trenutku nestanka bilo više od 100 radnika, navode američki mediji. Zbog toga se očekuje da će službena brojka od 50 mrtvih još rasti nakon što se završi potraga za nestalima. 

VIDEO Prizor u blizini tvornice u Mayfieldu nakon što ju je tornado srušio

Podsjetimo, već smo ranije izvijestili da je najmanje jedna osoba poginula, a pet ih je ozlijeđeno u urušavanju krova staračkog doma u Monetteu u sjevernom Arkansasu.

U Illinoisu, vlasti su objavile da su mnogi ljudi ostali zarobljeni nakon što se krov u skladištu Amazon.com Inc. u blizini St. Louisa djelomično srušio u petak navečer, nakon što su područje pogodila tornada i jake oluje.

FOTO Srušeno skladište Amazona

Devastating outbreak of tornadoes rips through several U.S. states
1/3

 

Ključne riječi

Komentara 3

KL
klinac
19:27 11.12.2021.

Vidim ja kako civilizirani balkanci komentiraju, a nisu u stanju ni popraviti svoje potresom srušene kvalitetno izgradjene kuće.

Avatar Klopsek
Klopsek
08:58 12.12.2021.

U toj bogatoj Americi ne vidim ni jednu ciglu od srušenih kuća,samo karton ploče kako lete po zraku.Neka čudna filozofija gradnje.

IP
info_punkt
20:02 11.12.2021.

pustih suzu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije