POZNATI I POSLOVNI REZULTATI

Pojačanje u Upravi Wiener osiguranja: Alan Jelovečki imenovan novim članom

Alan Jelovečki
Foto: Wiener osiguranje
31.07.2024.
u 14:30

Na dan 30. lipnja 2024., Wiener osiguranje zabilježilo je naplaćenu premiju od 75,5 milijuna eura, što predstavlja rast od 5,2% u odnosu na 2023. godinu

Nadzorni odbor Wiener osiguranja VIG donio je odluku o imenovanju Alana Jelovečkog novim članom Uprave, izvijestili su iz tvrtke te dodali kako je on svoju funkciju počeo obnašati 23. srpnja, nakon okončanja postupka licenciranja, odnosno po dobivanju odobrenja HANFA-e.

"Dosadašnja Uprava Wiener osiguranja pridruživanjem gospodina Jelovečkog dobiva vrijedno pojačanje. Njegovo iskustvo, poznavanje osigurateljne industrije te stručnost doprinijet će ostvarivanju ciljeva Društva, poglavito u dijelu neživotnih osiguranja. Uvjeren sam da će ova Uprava, s Tamarom Rendić, predsjednicom Uprave, Božom Šaravanjom, dugogodišnjim članom Uprave te Alanom Jelovečkim, dodatno ojačati Wienerovu poziciju na tržištu", istaknuo je Peter Höfinger, zamjenik predsjednika Uprave Vienna Insurance Group i predsjednik Nadzornog odbora Wiener osiguranja.

Alan Jelovečki ima, kako je priopćeno iz tvrtke, bogato iskustvo u segmentu prihvata i procjene rizika na izvršnim i upravljačkim pozicijama u Allianzu u Hrvatskoj i Austriji te će u novoj strukturi Uprave biti zadužen za područja neživotnog osiguranja, dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja te reosiguranja. Rendić će i dalje biti zadužena za područje šteta, životnih osiguranja te sve segmente financijskih, HR i pravnih poslova, dok će Šaravanja biti zadužen za područje prodaje, marketinga i komunikacija te IT-a.

VEZANI ČLANCI:

Osim promjena u Upravi, Wiener osiguranje pohvalilo se i profitabilnim poslovanjem koje potvrđuju poslovni rezultati u prvoj polovici 2024. godine. Na dan 30. lipnja 2024., Wiener osiguranje zabilježilo je naplaćenu premiju od 75,5 milijuna eura, što predstavlja rast od 5,2% u odnosu na 2023. godinu. Najveći udio u ukupnoj premiji odnosi se na životna osiguranja (30,6%), imovinska osiguranja (17,4%) te osiguranja motornih vozila (21,8%). U segmentu neživotnih osiguranja ostvaren je rast naplaćene premije od 11,1% u odnosu na polugodišnje rezultate iz 2023. godine, dok je u segmentu životnih osiguranja zabilježeno smanjenje od 6,1% u odnosu na prethodnu godinu.

 

"2024. godina donijela nam je niz pozitivnih promjena koje su značajno unaprijedile naše poslovanje. Osim što nam se pridružio novi član Uprave, gospodin Alan Jelovečki, kojem i ovim putem želim srdačnu dobrodošlicu u tim, rezultati u prvoj polovici godine potvrđuju našu predanost profitabilnom rastu i prilagodbi tržišnim uvjetima. Rast u segmentu neživotnih osiguranja pokazuje da naši napori daju rezultate te da smo na dobrom putu ka daljnjem jačanju Wienerove pozicije na tržištu. Uz postizanje profitabilnosti, posebnu pažnju posvećujemo poboljšanju uvjeta rada i zadovoljstva naših zaposlenika jer smatramo da su oni ključni za izgradnju dugoročnih i uspješnih odnosa s klijentima te za ostvarivanje dobrih rezultata Društva. Uveli smo nove pogodnosti za zaposlenike te nastavili s aktivnom provedbom naših društveno odgovornih i volonterskih projekata. Ove inicijative ne samo da doprinose njihovom zadovoljstvu, već i pozitivno utječu na širu zajednicu, što nam je izuzetno važno", poručila je Tamara Rendić, predsjednica Uprave.

 

GALERIJA Do danas Hrvatsku još nisu priznale četiri zemlje: Znate li koje?
Alan Jelovečki
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije