krađa u dalmaciji

Pokrali novac iz kipa Gospe od Loreta u Primoštenu

Primošten: Zalazak sunca s vidikovca Gospa od Loreta
Foto: Zvonimir Barisic/HaloPix/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, D.R.
14.10.2024.
u 13:24

Pokradena je primoštenska Gospa od Loreta, zaštitnica mjesta, kojoj je na brdu Gaj podignut 17 metara visok kip. Naime, u noći s petka na subotu razvaljena su vrata u podnožju kipa, a novac je nestao.

Iz policijske uprave šibensko-kninske proteklog vikenda zabilježili su nekoliko drskih krađa od kojih je izdvojila tri događaja na području županije, u kojima je pokradena čak i primoštenska Gospa i zaštitnica mjesta. Naime, u noći s petka na subotu razvaljena su vrata u podnožju 17 metara visoke Gospe od Loreta, kipa na brdu Gaj, odakle puca pogled sve do Kornata. Policija još obavlja izvide o krađi, a prijavu je podnijela protiv nepoznatog počinitelja.

Isto je učinjeno i u slučaju koji je zabilježen desetak kilometara dalje, u Rogoznici, gdje se netko u noći s petka na subotu obračunao sa samoposlužni aparatom i oštetio ga, a nepoznati počinitelj prijavljen jeza oštećenje stvari.

Dva dana prije, krala se u Primoštenu i radna oprema, a policija je izvijestila da od 9. do 11. listopada u Primoštenu traga za nepoznatim je počiniteljem koji je s otvorenog prostora otuđio više komada staza za penjanje radnih strojeva, čime je počinjena materijalna šteta u iznosu od oko 1.500 eura. 

Kaznene prijave podnesene su općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja, kazali su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije