Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUPE NA TRGU

VIDEO Pokušaj državnog udara u Boliviji, vojnici upali u predsjedničku palaču: 'Povratit ćemo ovu domovinu'

Foto: reuters
1/4
26.06.2024.
u 23:29

Čini se kako je ovaj pokušaj državnog udara poveo bolivijski general Juan José Zúñiga, iako ga nije priznao kao takvog, nakon što su novinari njega snimili s vojnicima

Bolivija je ove srijede doživjela pokušaj državnog udara, potvrdio je predsjednik ove države u Južnoj Americi Luis Arce, nakon što su vojnici predsjedničku palaču Bolivije, prenosi BBC. ''Zemlja se suočava s pokušajem državnog udara. Ovdje smo, čvrsti u Casa Grande, da se suprotstavimo svakom pokušaju državnog udara. Treba nam bolivijski narod'', objavio je snimku predsjednik Arce okupljen s ministrima. 

Čini se kako je ovaj pokušaj državnog udara poveo bolivijski general Juan José Zúñiga, iako ga nije priznao kao takvog, nakon što su novinari njega snimili s vojnicima. "Povratit ćemo ovu domovinu", rekao je general Juan José Zúñiga novinarima s trga Murillo nakon što su ga zauzele trupe, prema novinama El Deber.

- Sigurno će uskoro biti novi kabinet ministara; naša država, naša država ne može više ovako - kazao je. Očigledni pokušaj državnog udara odmah su osudili čelnici Meksika i Hondurasa. Bivši predsjednik Evo Morales pozvao je pristaše demokracije na štrajk i blokadu cesta.

- Skupina specijalne pukovnije Challapata 'Mendez Arcos' zauzela je Plaza Murillo snajperistima. Čini se da to govori da su unaprijed pripremili državni udar. Molim demokratski nastrojene građane da obrane domovinu od pojedinih vojnih skupina koje djeluju protiv demokracije - objavio je.

Snimku s prozora vladine zgrade u La Pazu objavila je i ministrica Maria Nela Prada koja je potvrdila kako je svjedočila ''pokušaju državnog udara''. ''Ja sam u palači naroda. Kao što vidite, ovo je Plaza Murillo koju su zauzeli naoružani tenkovi i trupe. Radi se o vojnoj frakciji koja je pokrenula ovu operaciju potpuno ilegalno'', poručila je s prozora. 

POVEZANI ČLANCI:


 

 

Ključne riječi

Komentara 4

DA
darko122
12:17 27.06.2024.

Joker009, iako si ironičan, razmisli . Dragutin Dimitrijević-Apis srpski kraljevski oficir, svrgava i ubija proaustrougarske Obrenoviće , koji su po prvi puta stvorili srpsku državu i uveli ju u zapadnu civilizaciju. Apis dovodi na vlast proruske Karađorđeviće. Pušku s kojom su ubijani Obrenovići Putin prije neku godinu vraća Vučiću.Apis potom organizira sarajevski atentat iako su Srbi u Austrougarskoj živjeli 10 puta bolje nego u Srbiji.Eto pa razmisli kaku su nas lagali, na satovima povijesti.

Avatar Striborski
Striborski
22:19 27.06.2024.

Povratit?

DA
darko122
06:35 27.06.2024.

Pa ukratko , generali su pohapšeni, američko veleposlanstvo u Boliviji osudilo je pokušaj državnog udara. Standardna shema borbe za utjecaj Rusije i Amerike. Rusija podupire ljevičare jer su oni protiv USA, ali bi poduprijeli bilo koga tko je protiv USA, čak i profašiste, kao što su to u Austriji radili i francuskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije