U autobusu iz bih

Pokušali prošvercati 2000 kutija cigareta, vino i rakiju

cigarete
Ilustracija, Marko Mrkonjić/PIXSELL
21.12.2013.
u 11:44

Ulazna granična kontrola i policijski službenici Postaje granične policije Metković uočili su posebne pregrade u spremištu autobusa namijenjene za skrivanje i krijumčarenje roba

Čak 2000 kutija cigareta pokušali su u četvrtak na graničnom prijelazu Mali Prolog prošvercati u Hrvatsku 41-godišnji vozač autobusa i suvozač (40) u autobusu BiH registracijskih oznaka.

Ulovili su ih ulazna granična kontrola i policijski službenici Postaje granične policije Metković koji su uočili posebne pregrade u spremištu autobusa namijenjene za skrivanje i krijumčarenje roba. Vozač i suvozač su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, potvrđuje dubrovačko-neretvanska policija.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski službenici obavili su detaljnu pretragu autobusa kojom prilikom je pronađeno 150 šteka cigareta Ronhill Light i 50 šteka cigareta Eva Slims s nadzornim markicama Republike Hrvatske i Crne Gore, te 60 litara vina i 20 litara rakije, a koja roba je bila sakrivena iza lažnih pregrada i na drugim mjestima unutar autobusa.

Zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, protiv 40-godišnjaka i 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

>>Dvojica policajaca švercali cigarete iz BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije