nastavak suđenja

Polančec svjedocima: Tko bi rekao da ćemo se ovako sresti?

polančec suđenje (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
29.09.2010.
u 11:12

Danas je svjedočio i predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović. Kazao je da su nezadovoljni srpski radnici prijetili “balvan revolucijom” ako se ne riješi njihov status.

Tko bi ikad rekao da ćemo se ovako sresti, rekao je bivši potpredsjednik Vlade svjedocima dolazeći na zagrebački Županijski sud u Zagrebu.

U nastavku suđenja Damiru Polančecu, zbog plaćanja pola milijuna kuna vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću za izradu bespotrebne studije konvalidacije mirovina radnicima Borova za okupacije Vukovara, danas je jsvjedočio i predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović. Kazao je da su nezadovoljni srpski radnici prijetili “balvan revolucijom” ako se ne riješi njihov status. Dodao je da je Polančecu uspjelo dogovoriti se s njima da ako odustanu od tužbe protiv Borova, dobiju upis radnog staža, no ne i optremninu.

Stanimirović je potvrdio da je rješavanje problema radnika bio bitan politički problem, o čemu je bioi izvješten i bivši premijer Ivo Sanader koji je pak Polančeca zadužio da sve riješi. Tomislav Mazal, bivši Polančecov suradnik iz Vladinog ureda za odnose s javnošću, kazao je da je bivši potpredsjednik bio poznat kao “dežurni vatrogasac” u Vladi jer su, tvrdio je, na njegovu stolu završavali svi bitni problemi. Tako mu je, ustvrdio je Mazal, pripalo i Borovo zbog čega je ranije bilo prijetnji da će SDSS napustiti koaliciju.

Na kraju je, kazao je bivši Polančecov suradnik, ostao problem odvjetnika koji su radili na postotak. Miletić, zastupnik 3 900 srpskih radnika je, nastavio je Mazal, postigao dogovor da će biti isplaćen preko Ministarstva gospodarstva. Tijekom njegova ispitivanja sudac Ivan Turudić upozorio je obranu da je Mazalovim pozivanjem “obmanula sud” jer je prije nego što je službeno predložen za svjedočenje s odvjetnikom Antom Nobilom dogovorio da će se pojaviti na sudu.

Komentara 24

MM
Mladen Miletić
11:35 29.09.2010.

Žrtveni jarac HDZ-a svjedocima: Tko bi rekao da ćemo se ovako sresti? EU je rekla i traži to. Kada je dobila generale sada če i ostale budale !

MM
Mladen Miletić
11:40 29.09.2010.

Prije 13 godina milijunski iznosi pljačeke naroda od strane limara i srbina malo se poisalo a još daleko manje se kaznilo. Ovdje Polančec osvjetlio svoje selo mnogi bi ga na električnu stolicu zato kako su hrvati prema hrvatu raspoloženi odakko su Srbi brisnuli ! Ipak smo mi svi ili Polančeci ili Norci, neki su i lažni važni baranitelji..

LO
lojtra
12:19 29.09.2010.

Od svih \"njih koji su omastili brk\" suditi Polančecu koji je izvršavao naloge svog šefa je više nego ironično. Pogotovo sad kad znamo da je sasvim normalno (i prihvatljivo) reći \"ja sam samo potpisivao/la dokumente\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije