Pohvalio Hrvatsku

Polenz: Srbija će morati priznati Kosovo ako želi u EU

'08.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/Pixsell
16.03.2013.
u 20:32

- Oni koji su to učinili, kao što je Hrvatska, ući će u članstvo Europske unije - pojasnio je njemački parlamentarac.

Ruprecht Polenz, šef Vanjskopolitičkog odbora njemačkog parlamenta izjavio je na Balkanskom forumu u Bruxellesu na kojemu su se okupili istaknuti politički dužnosnici Europe i SAD kako \"Srbija, ako na kraju ne prihvati neovisnost Kosova, neće moći postati članica EU\", doznaje agencija Beta, a prenose brojni mediji u Srbiji.

Dodao je da Srbija, za sada to ne želi učiniti te podsjetio kako su pregovori Beograda i Prištine pokrenuti kako bi se omogućilo Srbiji početak pregovora s EU. Polenz je rekao kako sve zemlje Zapadnog Balkana mogu postati članice EU, \"ako ispune sve uvjete, pomire se među sobom i ako provedu nužne reforme\" i istaknuo primjer Hrvatske.

- Oni koji su to učinili, kao što je Hrvatska, ući će u članstvo Europske unije - pojasnio je njemački parlamentarac i dodao da \"imajući u vidu sadašnju raspravu unutar EU, kako ubuduće primiti nove članice, nije među glavnim točkama dnevnog reda\".

>>\'Daleko smo od zajednica srpskih općina na Kosovu\'

 

Komentara 2

Avatar morski covik 1
morski covik 1
06:18 17.03.2013.

Srbija mora rascistiti sa nekim stvarima pod hitno.A sto se ulaska u EU tice - pa to je samo njihov plus. Sto duze ostanu vani to ce vise zivota imati.

OB
-obrisani-
13:14 18.03.2013.

A ko kaže da Srbija želi u EU. To EU vrši pritisak na Srbiju da uđe u EU. Tako su i prevarili Hrvatsku. 30% Hrvata je glasalo za EU . nediviljno pa je ipak Hrvatska u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije