Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVO VALENTINOVO

Policajac ubio suprugu, pa pucao u svog nadređenog

16.02.2003.
u 00:00

Nisu poznati motivi ubojstva 27-godišnje Vjekoslave Horvat. Načelnik Sektora policije PU zagrebačke Goran Burušić pregovarao je s kolegom Zoranom Horvatom (33). Kad se činilo da su pregovori gotovi, sesvetski je policajac pucao kroz ulazna vrata...

ZAGREB - Sesvetski policajac Zoran Horvat (33) u petak u 20.20 sati u njihovoj kući u Karlovačkoj 5 u Sesvetama iz pištolja je ubio svoju suprugu Veroniku Horvat (27). U 3.35 sati isti je policajac iz pištolja ranio svog nadređenog Gorana Burušića, načelnika Sektora policije PU zagrebačke. Kako je jučer izvijestio Ivan Babić, načelnik PU zagrebačke, zasad nisu poznati motivi ubojstva supruge. U vrijeme umorstva sa supružnicima je u kući bilo njihovo dvoje djece rođene 2000. i 2001. godine. Djeca nisu ozlijeđena.

Na Valentinovo u 20.20 sati susjedi bračnog para čuli su pucnjavu i uznemireni pozvali policiju. Policajcima je njihov kolega, inače šef smjene u Sesvetama, odbio otvoriti vrata. Stoga je pozvana interventna, specijalna policija. Došao je i Burušić koji je vodio akciju i pregovore. Činilo se da će privoliti kolegu na predaju. Ali, u 3.35 sati iz kuće kroz staklo ulaznih vrata policajac je ispalio hitac iz pištolja koji je pogodio načelnika Burušića koji je bio pred vratima. Metak ga je pogodio u kopču remena, a u KB Dubrava ustanovljeno je da je lakše ozlijeđen.

Uslijedila je intervencija specijalne policije koji su se probili u kuću i svladali počinitelja. Sesvetski policajac, osumnjičen za ubojstvo supruge, pritom je lakše ozlijeđen u glavu. Nakon što je policija ušla u kuću na katu su pronašli tijelo Veronike Horvat, a djevojčica i dječak su spavali. Babić je rekao da je tijekom pregovora policajac koji je osumnjičen za ubojstvo žene hodao po kući, njegova se silueta mogla vidjeti kroz staklo ulaznih vrata. Povremeno je djecu držao u naručju, ali mu nisu služiil kao taoci, pa zbog toga policija nije odmah išla u intervenciju. Kod sesvetskog policajca pronađena su dva pištolja, službeni i još jedan za koji ima dozvolu. Ne zna se kojim je u petak i jučer pucao. Prema riječima načelnika PU zagrebačke, sesvetski policajac dosad nije imao nikakvih ispada.

Kuća u Karlovačkoj 5, koju je sagradio Zoranov otac Stzjepan jučer je oko podneva bila zapečaćena

- Oko 9 sati čuo sam dva pucnja, a oko 3.30 još jedan. Kad sam izišao, već su bile postavljene policijske trake. Strašno je to što se dogodilo. Nisam primijetio ništa neobično, nikakve svađe ili nešto slično što bi govorilo o poremećenim odnosima - kazao nam je jedan od susjeda Horvatovih. Rekao je da je Zoran, koji je bio sudionik Domovinskog rata, početkom rata teško ranjen i da je nakon toga radio u postaji. Vijest iz susjedstva šokirala je i prodavače u obližnjoj Konzumovoj prodavaonici, a posebice poslovotkinju Anu Radošević.

- Jučer mu je supruga bila sa svekrom u trgovini. Kupili su punu košaru. On je također često dolazio s djecom, Larom i Danijelom, i kupovao im što su htjeli. Uvijek je bio fin i pristojan. - kazala nam je trgovkinja.

U policijskoj postaji u Sesvetama o svom djelatniku nisu željeli ništa reći. No, uspjeli smo doznati dio onoga što je prethodilo tragediji obitelji Horvat.

U četvrtak Zoran Horvat nije došao na posao i kolege iz postaje išli su vidjeti što se s njim događa, ali im se nije htio javiti. Iste večeri Veronika je pozvala oca Miju da prespava kod njih jer se boji, no on nije mogao doći jer bi kuća ostala prazna (Veronikina majka Ruža umrla je prije tri mjeseca). Te je večeri Veronika rekla sestri Vesni, koja živi u Sesvetskome Kraljevcu, kako predosjeća da će se dogoditi nešto strašno. Vesna joj je ponudila da će prespavati kod njih, ali je Veronika to odbila i rekla joj neka se moli Bogu i ako se već nešto treba dogoditi neka se to dogodi u njihovoj kući. U petak popodne oko 16 sati Veronika je došla pred kuću, ali je suprug Zoran nije pustio unutra. Otišla je na policiju jer se bojala za djecu koja su bila s njim. Jedan se policajac vratio s njom pred kuću i suprug ju je na nagovor pustio. Činilo se da se situacija smirila, suprugov kolega je otišao. No, nakon toga uslijedila je svađa. Prije nego što je pucao u suprugu dva-tri puta udario ju je šakom u glavu i ona je pala.

Kako smo doznali, Veronika je o problemima koje je imala sa suprugom najviše pričala sestri Kati koja živi u Županji. O njima je znao i sesvetski župnik, koji je jučer trebao doći i na razgovor kako bi ih savjetovao. Veronika je navodno sestri Kati rekla da joj je suprug prijetio ubojstvom. Prije tri mjeseca 20-ak je dana radila u lokalu "Rupa" u Sesvetama.Kad smo naše spoznaje prepričali šogoru ubijene, on nam je odgovorio:

- Od ovoga što ste ispričali 90 posto je točno.

Veronika Horvat, djevojački se prezivala Filipović, imala je petero braće i četiri sestre, a bili su izbjeglice iz Laništa kod Brčkog. U braku su bili od 1999. godine. Z. Horvat je, kako smo doznali, nedavno bio i na obuci za prikrivene istražitelje za drogu u Splitu, ali se prije roka vratio u Zagreb. U posljednje vrijeme sumnjao je u suprugu da ga navodno želi ubiti ili da nekoga ima, a govorio je i da će se ubiti. Nedavno je bio na liječničkom pregledu u MUP-ovu Domu zdravlja, ali nisu zamijećeni nikakvi poremećaji. Zoran Horvat jučer je priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a očevid je obavio istražni sudac Mirko Klinžić. Dvoje djece Horvatovih smješteno je kod njezine sestre i šogora u Sesvetskom Kraljevcu.

Policija nije priopćila ni inicijale svog djelatnika ni identitet njegove supruge.

Andreja Kasanić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije