PRISILNA DELOŽACIJA

Policija je iznosila: Zovite novinare! Ne odlazim iz stana!

deložacija Ozimec
Foto: Marin Bakić
1/3
16.01.2014.
u 12:14

Problem je u tome što je prije nekoliko godina potpisala kupoprodajni ugovor s jednim Zagrepčaninom, a ugovor je u bio zalog za kredit od 25.000 eura namijenjen njezinu sinu.

– Zovite novinare! Ne odlazim iz stana! – uzvikivala je Mirka Margeta Ozimec za deložacije iz stana u Ulici kralja Petra Krešimira IV. u Karlovcu.

Sa suprugom Ivanom Ozimcem izbačena je iz stana koji ima 37,5 četvornih metara na temelju sudske odluke. Margeta Ozimec je tražila i hitnu pomoć za svojeg supruga, srčanog bolesnika. Problem je u tome što je prije nekoliko godina potpisala kupoprodajni ugovor s jednim Zagrepčaninom. Kupoprodajni ugovor bio je zalog za kredit od 25.000 eura namijenjen njezinu sinu.

Pozajmica je vraćena, ali, kako nam je objasnila M. Margeta Ozimec, nekoliko mjeseci nakon roka, a u vlasničkim knjigama već je bio upisan novi vlasnik stana. – Više nema rasprave. Morate izaći iz stana – poručila je ovrhovoditeljica Margeti Ozimec. Novinari su raspravu koja se odvijala u stanu pratili u hodniku. Mirku Margetu Ozimec policija je nosila do dizala i u policijski kombi koji je bio parkiran ispred zgrade. Zatim je priveden i njezin suprug, koji je imao trag krvi na glavi.

>>Bespravno useljeno u 1190 gradskih stanova, oštrije provjere stanara

>>Deložirana iz gradskog stana jer ga je godinama iznajmljivala

Komentara 53

DU
Deleted user
12:34 16.01.2014.

Braćo Hrvati naučite se živjeti u okviru svojih moućnosti i ne zadužujte se kod lihvara.

ET
etrange12351
15:22 16.01.2014.

Pobrat ću vjerojatno puno minusa za ovo što ću napisati ali gospodo treba trošiti u skladu sa mogućnostima! Kao prvo da dotični imaju bilo kakav papir da su otplatili dug ovo im se ne bi dogodilo, a kao drugo vjerojatno je ugovor bio tako zakamufliran da se je već kod uzimanja pozajmice radilo o kupoprodaji stana! Pouka je da se krediti uzimati samo kod banaka, jer hipotekarni kredit može dobit skoro svatko ako za njega garantiraš imovinom!

DA
damocles
16:21 16.01.2014.

cekaj, jesam ja to dobro razumio ili me oko vara. jer zvuci mi nemoguce. sin je posudio 25000 eura od lihvara. roditelji su potpisali svoj stan kao jamac za taj dug. dug je u medjuvremenu vracen, sa zakasnjenjem od tri mjeseca. a stan je u tom periodu od ta tri mjeseca kasnjenja pripao drugom vlasniku??????? a rezultat je ovaj sto vidimo. ljudi moji ako je ovo istina onda treba pokrenuti revoluciju da se ovakvom fasizmu stane na kraj. jeste razumjeli, FASIZMU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije