Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVAO U STROGO ZABRANJENIM DELICIJAMA

Policija istražuje Stipu Drviša: Slavnog boksača skupo bi mogla koštati objava na Facebooku

Zagreb: Mirko Filipović na treningu sa svojim sparing partnerima
Petar Glebov/PIXSELL
13.06.2024.
u 16:22

Splitska policija istražuje boksača Stipu Drviša zbog konzumacije prstaca u makarskom restoranu.

Višestruki hrvatski i europski prvak u boksu te hrvatski olimpijac Stipe Drviš pohvalio se na društvenim mrežama boravkom u svojoj rodnoj Makarskoj. I to ne bi bilo ništa čudno da se u objavi na Facebooku nije pohvalio time što je u omanjem društvu u restoranu uživao u prstacima, deliciji koja je u Hrvatskoj zabranjena. 

Splitsko-dalmatinska policija o tome je pokrenula istragu. "Poštovani, nastavno na Vaš upit obavještavamo da ćemo temeljem javno objavljene snimke obaviti provjere radi utvrđivanja svih  činjenica", poručili su iz MUP-a za Morski.

Podsjetimo, lom obale uzrokuje razaranje čitavog staništa životnih zajednica i nestanak autohtonih vrsta. Za ponovno obnavljanje biocenoza biljnih i životinjskih vrsta potrebna su desetljeća, kao što je i prstacu do konzumne veličine potreban gotovo čitav ljudski vijek. Zbog toga je 1995. donesen zakon kojim je zabranjeno izlovljavanje prstaca, njihovo stavljanje u promet, izvoz i trgovinu, a prema novom Zakonu o morskom ribarstvu za ovo sa snimke može se u zatvor od šest mjeseci do pet godina.

Drviš je izbrisao spornu snimku, a 8. lipnja je s plaže, gdje u rukama drži koktel, poručio: "Nisu prstaci iz Neuma, al' je isto dobro". Bez obzira na to odakle prstaci bili, podsjeća Morski, u Hrvatskoj je zabranjeno i reklamiranje njihove konzumacije, stoga bi aktere sa snimke mogla očekivati paprena kazna.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Petar je spasio život dvjema medvjedicama i sada su mu ljubimice: 'Nerazdvojne su, a ljude obožavaju'

Zagreb: Mirko Filipović na treningu sa svojim sparing partnerima
1/35
Ključne riječi

Komentara 2

GO
Gof33
05:49 14.06.2024.

može se dobiti kazna, ali ju u HR nikad nitko nije dobio . . . A uz to tko kaže da su HR prstaci, nije zabranje uvoz školjkaša iz BiH, svi prstaci koji se u HR restoranima prodaju su ubranii u BiH, ako niste znali, zakon je zakon, provodio se ili ne . . .

SA
Satnik1111
20:26 13.06.2024.

Baš svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije