PLJAČKA Policija na djelu uhvatila Branka. Š. (29)

Policija napokon uhvatila zagrebačkog 'Spidermana'

22.01.2009.
u 23:17

Legendarni zagrebački pljačkaš, 28-godišnji Branko Š., kojeg policajci zbog akrobatskih razbojstava, koje izvodi penjući se po zgradama, “od milja” zovu Spiderman, napokon je uhvaćen na djelu. Neslužbeno doznajemo da je provalio u stan 35-godišnjaka (T. M.) u Remetama u srijedu između 17.15 i 17.45!

I ovu je pljačku izveo u svome stilu. Popeo se na balkon visok 75 centimetara, preskočio ogradu, provalio vrata, ušao u stan, uzeo nakit i novac te se vratio istim putem.

Na njegovo iznenađenje, vani ga je dočekao policajac te ga odveo u stanicu na kriminalističku obradu.

Podsjetimo, Branko Š. je potkraj studenoga prošle godine osumnjičen za još jednu pljačku u Garešničkoj ulici u Dubravi, tijekom koje je pao s pet metara visine i slomio ruku i nogu. U razgovoru za Večernji list tada je u KB Dubravi rekao da nije krao nego spašavao mačku koja je visjela na gredi među zgradama. Detaljno je opisivao kako je usred razgovora na mobitel s prijateljem priskočio u pomoć životinji, da bi na kraju sam sebe unesrećio. Govoreći o sebi, rekao je da je iz rodne Crikvenice u Zagreb stigao prije deset godina.

Tu se, ispričao je, oženio i prije dvije i pol godine dobio sina. Budući da ne radi, većinu vremena provodi s obitelji. No, na obali ima tri trgovine odjeće koje mu vodi prijatelj. U studenome nam je priznao da ga vrijeđa nadimak prema popularnom junaku iz stripa Stana Leea.
– Nisam ja nikakav Spiderman ni kriminalac! Ja sam ugledan i pošten građanin – ljutio se Branko.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije