Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIKOVI UTRČALI MEĐU GLEDATELJE

Policija o bikijadi u Radošiću: Muškarac (33) postavio je neadekvatnu zaštitnu ogradu

Foto: Čitatelj
1/3
05.06.2024.
u 11:07

Nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava protiv 33-godišnjaka

Dva bika otrgnula su se nadzoru na bikijadi u Radošiću u nedjelju, 2. lipnja, a jedan je ozlijedio šezdeset osmogodišnjeg muškaraca. Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas se oglasila o slučaju s obzirom na to da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da kao odgovorna osoba nije poduzeo odgovarajuće zaštitne mjere u vidu postavljanje adekvatne zaštitne ograde kako bi se spriječila opasnost za živote gledatelja, već je olako držeći da se opasnost neće dogoditi, postavio neadekvatnu zaštitnu ogradu i tijekom borbe bikova dva bika probila su ogradu i utrčala među gledatelje, čime je izazvana opasnost za živote prisutnih gledatelja", istaknula je policija te dodala kako će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava protiv 33-godišnjaka.

Kriminalističko istraživanje bit će, dodaje policija, provedeno i nad 59-godišnjakom koji je vodio bika koji je ozlijedio muškarca, a vezano uz postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Podsjetimo, nesreća se dogodila nešto poslije 13 sati u Radošiću gdje se održavala bikijada, kada se u jednom trenutku bik otrgnuo nadzoru, doznaje se od glasnogovornice splitsko-dalmatinske Policijske uprave Sanje Nazlić.

 

VIDEO Bik na bikijadi u Radošiću napao čovjeka

Ozlijeđeni 68-godišnji muškarac odmah je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u KBC Split koji je kasnije priopćio da je muškarac zadobio tešku tjelesnu ozljedu u području abdomena.

- Podvrgnut je hitnom operacijskom zahvatu nakon kojeg je hospitaliziran na Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za kirurgiju KBC-a Split - istaknuli su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije