Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVELIKA BUKA

Policija otkrila tko je turirao motorom i uznemiravao Dubrovčane, mladić (20) 'zaradio' veliku kaznu

Oznake na službenim vozilima policije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
13.02.2024.
u 12:43

Izvanrednim tehničkim pregledom je utvrđeno kako se radi o motociklu koji je tehnički neispravan te da na motociklu nije bila vidljivo istaknuta registarska oznaka.

Dubrovačka policija pronašla je mladića koji je sredinom siječnja u večernjim satima 'turira' na motoru te tako 'remetio noćni mir građana Dubrovnika'. Radi se od 20-godišnjaku koji je vozio tehnički neispravan motor kojem je istekla prometna dozvola ali i bez valjane vozačke dozvole. Policija mu je 'odrezala' paprenu kaznu.

- Utvrđeno je kako se radi o 20-godišnjaku koji je 18. siječnja u večernjim satima u Ulici kralja Tomislava, prije stjecanje prava na upravljanje, vozio motocikl u nižim brzinama s povećanim brojem okretaja i na taj način proizveo snažnu buku, ometajući noćni odmor okolnih stanara.

VEZANI ČLANCI

Izvanrednim tehničkim pregledom je utvrđeno kako se radi o motociklu koji je tehnički neispravan te da na motociklu nije bila vidljivo istaknuta registarska oznaka. Osim toga, valjanost prometne dozvole motocikla je istekla za više od 15 dana i za njega nije sklopljen ugovor o obaveznom osiguranju u prometu.

Zbog niza počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je protiv spomenutog motocikliste podnijela optužni prijedlog Općinskom sudu u Dubrovniku s prijedlogom novčane kazne od 2.830 eura, tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima A kategorije i šest negativnih prekršajnih bodova - objavila je policija.

VIDEO Ovo je zastrašujuć trenutak pada manjeg zrakoplova na autocestu na Floridi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije