akcija u zagrebu

Policija privela 31 dijete jer su tijekom noći lutali gradom

'13.09.2008., Zagreb - Jedno od popularnih okupljalista mladih u nocnim izlascima je i kafic Krivi put. Dio izlazaka je i ispijanje alkohola u kaficu ili na klupici ispred njega. Photo: Matija Habljak
'Matija Habljak/Vecernji list'
23.09.2012.
u 20:40

U noći od 22 sata u petak do 6 sati u subotu na ulici nađeno 31 dijete koje je lutalo ulicama bez nadzora

U preventivnoj akciji zagrebačke policije u noći na subotu legitimirano je preko tisuću ljudi, a u policijske postaje diljem metropole privedeno je čak 51 osoba, od kojih su 33 maloljetne. Glavni cilj akcije bio je pojačati nadzor nad maloljetnicima do šesnaest godina koji prema Obiteljskom zakonu ne bi smjeli biti na cesti kasno navečer bez roditeljske pratnje ili bliske odrasle osobe u kojem roditelj ili skrbnik imaju povjerenja. A te je noći od 22 sata u petak do 6 sati u subotu na ulici nađeno 31 dijete koje je lutalo ulicama bez nadzora. Napomenimo pritom da prema proceduri policajci kontaktiraju njihove roditelje putem iz postaje, no neki očevi i majke odbiju doći po svoju djecu usred noći u policiju već samo kažu da ih pričekaju ondje do jutra.

U akciji provedenoj u suradnji s Državnim inspektoratom i Sanitarnom inspekcijom policija je obišla skoro pedeset kafića od kojih su četiri prekoračila radno vrijeme, a u nekima se alkohol točio maloljetnicima. Utvrđeni su i mnogi prekršaji poput galame na javnom mjestu i prosjačenja. Kod jedne je osoba pronađeno oružje, kod šestero ih je nađena droga, a njih četrnaest kod sebe nije imalo osobne dokumente.

Ključne riječi

Komentara 26

AN
Antidominium
20:54 23.09.2012.

Apsolutnooooooo, bravo, to je trebalo provoditi već odavno. Niti bi nasilnici imali koga napadati niti bi imali maloljetne alkoholičare. Roditeljima otparati kaznu, a Obiteljskom zakonu malo popustiti remene, na korist roditelja. Ako hoćete imati Zakon ovakav kakav jest, neka ga onda provode policajci, roditelji i onako ne smiju.

DU
Deleted user
21:19 23.09.2012.

bravo... kazne roditeljima...

SR
sta_reci
20:51 23.09.2012.

Bravo ! Ali osim nadziranja kafica, mogli bi prosetati i parkovima gdje se mladi okupljaju uz hektolitre alkohola i mozebiti droge. Flase sam vidjela a i cigarete, za drogu nemogu tvrdii, ali prema ponasanju te mladezi, sve je moguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije